Minnenas musik

Gunnar Morén,en glad dalmas, bjöd på oldies och goldies i den fullsatta Mikaelsgården.

  • Fullsatt blev det denna första medlemsträff

En glad spelman från Borlänge, Gunnar Morén, kom till SPF-seniorernas första medlemsträff. I sina apparater hade han musik från 50-60- och 70-talet. Cool Candys, Cliff Richard, Sven-Ingvars var en liten del av alla de artister han hann representera. Publiken mindes texterna och sjöng med! Låten En gammal Amazon fick många att le brett. För att inte tala om Corinna, Corinna

Ingen kunde väl ana att Gunnar Moréns musikintresse föddes i Kongo, Afrika. Han "spelade trummor" på sina ben till en vaktparad berättar han. Men även föräldrarna spelade olika instrument och sjöng.

 Efter fem år i Afrika kom han hem till Sverige och tiggde till sig ett dragspel som han använde så flitigt att det gick mitt itu. Föräldrarna jobbade för Svenska Missionsförbundet, pappan som ingenjör och byggde skolor, kyrkor och andra offentliga hus. Mamman lärde unga flickor att sy.

I tidiga tonåren var det popband som gällde. I tio år spelade han med Bergman & Dom, vidare Åkes/Ankies och till sist i ett lokalt fyrmannaband. Sedan tio år tillbaka spelar han som enmansband och uppträder i olika sammanhang, på dans och som ren underhållning. Gunnar tog också lektioner i violin i tio år och sedan kom han in på orgeln som hans föräldrar köpt. 

Text och bild: Birgitta Alenius