SPF Lucia

Leif Angmo hälsade oss välkomna till SPF Seniorernas traditionella luciafirande den 9:e december

  • Tomten läser Lucia

Leif Angmo hälsade oss välkomna till SPF Seniorernas traditionella luciafirande den 9:e december i Mikaelsgården. Dagen var regnblaskig och ruggig och det var skönt att komma in i värmen och ljuset.
Denna gång fick Salaluciorna ersättas av ett 20-tal elever från mellanstadiet på Åkraskolan. Alexander Liljenberg ledde.
Eleverna skred in med sina ljus och sin sång. De gav oss ett trevligt och varierat musikprogram med de kända och kära sångerna. Vissa framfördes med engagemang och känsla, andra lite mera försiktigt. Versläsning fyllde ut.
Sen kom tomten in på scenen och läste alla 11 stroferna av Viktor Rydbergs "Tomten". Det var Mary Karlsson som gömde sig bakom masken. Hon reciterade den populära dikten tydligt och åskådligt. Vi har alltid undrat hur man kan komma ihåg en så lång dikt.
Så följde julgröten, skinksmörgåsen, kaffet och pepparkakorna; samkvämet, lotteridragningen och avtackandet. Ett hundratal gäster kunde konstatera att årets ljusfest hölls traditionsenligt och under stor trevnad.
Juris Martinsons