2023-10-18 Styrelsemöte

Närvarande:   Tommy Stjernqvist, Britt-Marie  Nilsson, Christer Benteke,   Birgit Olsson, Lena Nilsson, Karl-Axel Holmkvist          

Ordförande Tommy  hälsade alla välkomna och öppnade sammanträdet.  

Föredragningslistan  godkändes.  Protokollet  från föregående styrelsemöte  2023-09-20 justerades och lades till handlingarna.

Inkomna skrivelser och rapporter kommenterades enligt följande:

Togs upp av ordföranden föreslagen skrivelse till Araslövs församling angående tecknande av överenskommelse om lokalutnyttjande i de båda församlingshemmen i Färlöv respektive Önnestad. På medlemsmötet den 28 september beslutades att månadsmöten från och med 2024 flyttas från nuvarande torsdagar till sista tisdagen i månaden. Styrelsen uppdrog åt ordföranden att i kontakt med församlingen vidta fortsatta och lämpliga åtgärder i ärendet.   

Tommy och Britt-Marie informerade från föreningskonferensen i Kristianstad den 11 oktober. Bland annat diskuterades problem i samband med medlemsminskning trots viss nyrekrytering, vidare informations- och marknadsföringsfrågor samt lokalfrågor mm.

Kallelse till Kretsrådsmöte 10/11 med förslag till agenda samt  Inbjudan till Webbinarium 16/11 inför lansering av hemtjänstindex diskuterades.

Möjlighet att samarbeta med Vä-Skepparslöv om delat utnyttjande av projektmedel för s.k. ensamaktiviteter togs upp till diskussion.      

Birgit redovisade den aktuella ekonomiska ställningen som tillfredställande följer budget.

Medlemsantalet uppgår för närvarande  till 124 personer inklusive 5 hedersmedlemmar.  

Kommande verksamhet:            

26 oktober      i Önnestad. Underhållning med Birger Glader från Vinslöv.

30 november  i Färlöv. Adventsandakt i kyrkan med Sofie Jönsson. Efteråt Bildspel med Karl-Axel.  

5 december    Julbord. Plats 1 Kök i Rinkaby. Teckningslista läggs ut på nästa medlemsmöte.

14 december  Luciafirande i Önnestad. Underhållning med Gärdskans Sångkör från Åhus.

Utflykter och resor:  Inga nya aktiviteter planeras för närvarande. 

Inför fortsatt hantering och eventuell överlämning av föreningens samlade arkivhandlingar till kommunarkivet enligt tidigare diskussion fördelades arkivhandlingar och annat material till styrelseledamöterna för genomgång och sortering.                      

Kontakt och uppbokning med de medverkande tas under hand. Tiderna ovan har justerats till tisdagar i enlighet med beslut på medlemsmötet den 28 september.

Nästa sammanträde blir den 21 november klockan 1300 hemma hos Karl-Axel.

Ordföranden avslutade sammanträdet och tackade Birgit för värdskap och eftermiddagskaffe.