2023-10-26 Månadsträff

Välbesökt månadsmöte i Önnestad den 26 oktober 2023

Med hösten i antågande träffades SPF-arna till ett välbesökt möte i Önnestads församlingshem torsdagen den 26 oktober.  Som vanligt hälsade ordförande Tommy alla välkomna varefter han introducerade dagens gäst och underhållare, vissångaren och numera pensionerade läraren Birger Glader från Vinslöv. Under den följande timmen och till eget gitarrackompanjemang  parat med ett glatt humör underhöll han med lite udda berättande visor och välkända sånger med hög igenkänningsfaktor, ibland även med publikt gensvar i form av aktiv allsång.  Att underhållningen uppskattades framgick av publikens applåder och den lilla gåvan som överräcktes av ordföranden.  

Programmet  fortsatte sedan med traditionell samling kring kaffe och goda hembakade kakor förtjänstfullt serverat av  dagens kaffebrigad med Bitte, Gratia och Lisbeth.  Teckningslista till årets julbord  var utlagd och Britt-Marie kunde strax meddela att intresset var tillräckligt stort vilket gör att julbordet blir av den 5 december i Rinkaby. Tommy informerade översiktligt om SPFs föreningskonferens i Kristianstad. Bland annat diskuterades problem med lokalfrågor samt en oroande generell minskning av medlemsantalet. Även vi medlemmar lokalt uppmanas hjälpa till med rekrytering av nya medlemmar och mest effektivt torde ”mun-till-mun”-metoden vara.  

Tommy påminde också om att månadsmötena efter genomförd medlemsomröstning  på förra mötet från och med nästa år kommer att äga rum sista tisdagen i månaden, såväl i  Önnestad som Färlöv.  

Avslutningsvis tackade ordförande alla medverkande medlemmar för visat engagemang  samt inbjöd till adventsandakten i Färlövs kyrka den 30 november med följande eftersits i församlingshemmet.  Och som vanligt fick några tänkvärda limerickar avsluta dagen.

Text : Christer Benteke