2022-05-08 Gökotta

UTOMHUSPROGRAM  VÅREN 2022

Söndagen den 8 maj samlades ett antal morgonpigga  Araslövseniorer till gökotta i ett härligt försommarväder på en plats med historiska anor.
På gården Kristinebergs ägor utmed vägen från Färlöv mot Önnestad finns ett i dag märkligt fornminne kallat Hallabacken med rester av mänsklig verksamhet i berghällarna, i form av olika stora s.k. jättegrytor.

                              
Med Lena Nilsson  som sakkunnig ciceron fick vi en historisk genomlysning av en flertusenårig utveckling från istiden och framåt både vad gäller geologi, framväxt av kulturlandskapet, traktens historia m.m. och fick även stifta bekantskap med en samling upphittade medeltida mynt, stenåldersverktyg och andra intressanta föremål.

                          

                          
Den efterföljande kaffestunden avnjöts under gemytliga former med många inspirerande berättelser med lokalhistorisk anknytning.  
Avslutningsvis bröt sällskapet upp efter att ordförande Tommy å allas vägnar framfört ett varmt tack till Lena för ett mycket välordnat arrangemang och önskat fin fortsättning på dagen. Göken hördes tyvärr inte av denna gången.

                                   Text: Christer Benteke
                                   Bild: Britt-Marie Nilsson (inte göken)