Hallå där Kent Karlsson!

 Du är ju ny i styrelsen, vem är du?

– Jag är född 1943 i Karlskoga. Efter skolgång och lite olika jobb i Bofors gjorde jag min militärtjänst vid I 3 Örebro. Efter tjänstgöringen genomgick jag utbildning till yrkesofficer. Efter ca 20 år lämnade jag det militära och fick arbete som distriktschef, ombudsman på HSB Örebro. 1988 tog jag anställning som förvaltnings- chef för HSB Dalarna. Efter en tids arbete på SL Stockholm blev jag upphandlingsansvarig för Banverkets fastighetsbestånd i Sverige.

Bosatt i Falun sedan 1990. Mina intressen har varit golf, resor och föreningsliv.

Hur ser du på uppgifterna i styrelsen och i SPF Seniorerna Falun? Vad är viktigast och vad är svårast?

– Jag vill genom bl a KPR öka förståelsen för vår grupp och framför allt medverka till att skapa ett bättre liv för våra mest behövande, när vi inte själva kan yhjälpa till. Förbättra hemtjänst och skapa nya omsorgslägenheter. Att hjälpa till i vår kommun genom direktkontakt med skolan och arbetslivet för ökad förståelse för vår grupp. Vara delaktig i utbyggnaden av IT och AI i våra bostäder och miljöer. Resor är viktiga för att glädja resenärer.

Den svåraste uppgiften är att få alla i Falu kommun att förstå att vi alla blir gamla och måste få hjälp av hela samhället.

Inger Söderlund ställde frågorna