Smaka på Dalarna 16 april

08.30 Avresa Sala Mikaelsgården

10.00 Ankomst Sahlins Struts, utanför Borlänge blir vårt första stopp under vår smakresa. Vi börjar med lite förmiddagskaffe och ”strutsmacka” och får sen en guidad visning där vi får höra om den annorlunda bondgården med nästan 200 fåglar. Här finns även en butik där ni kan botanisera mellan delikatesser som delikatesser, dammvippor, hudvård, presentartiklar.

12.00 Avresa

12.30 Vi ankommer till Murboannas –det lilla mejeriet med det stora hjärtat. I sortimentet finns flera sorters ostar allt från blåmögelost, brie, hårdost och grillost, där alla ostar är gjorda med den finaste mjölken. Här får vi avnjuta en god lunch samt naturligtvis ostprovning. I den lilla gårdsbutiken kan man köpa Murbos ostar, men även andra delikatesser från hela Dalarna.

14.30 Avresa

15.00 Sista besöksmålet blir Skedvi Bröd–Dalarnas matmecka. I saluhallen går det att botanisera bland närproducerat . Vägg i vägg med saluhallen finns bageriet Skedvi Bröd, där knäckebröd gräddas för hand i vedeldade ugnar och som besökare går det att titta på när bagarna arbetar. Här får vi en rundtur och avslutar med eftermiddagskaffe med kaffe, knäckemacka och kaka.

17.00 Vi åker hemåt, mätta i magen och med smakminnen som består för lång tid framöver.

18.15 ca Hemma

Pris per person 1125:-
I priset ingår buss t/r, guidad visning med förmiddagskaffe Sahlins Struts, lunch och ostprovning Murboannas, rundvisning eftermiddagskaffe Skedvi bröd.

OBS! Anmälan senast den 6 mars till Marita Martinsons på maritamartinsons47@gmail.com eller på telefon 070- 631 16 99