Månadsträff mars

BLUEGRASS och DANS på SPF:s Månadsträff

Ordf. Ulla Jansson kunde hälsa 133 medlemmar välkomna till denna eftermiddag och på programmet stod ”Bill Mountain Bluegrass” och Line Dance.

Bill Mountain Bluegrass  är ett amatörgäng  40- och 50-talister som har spelat bluegrass tillsammans under många år. Deras repertoar bestod av bluegrass, oldtime, gospel och lite country. 

Medlemmarna består av :
Håkan Milton, mandolin (född i Götene)
Ann-Marie Milton, fiol
Mats Broberg, banjo
Ylva Blomberg, ståbas                                                                                                   

Bengt-Åke Johansen, gitarr(deltog inte i idag)

Bluegrass är den tidiga formen av countrymusik. Den kommer från den musik som människorna spelade som bodde i bergen Appalacherna i USA. Den spelas på akustiska instrument. Sättningen är oftast banjo, mandolin, fiol, gitarr och ståbas. Texterna liknar de svenska skillingtrycken och berättelserna handlar om kärlek, otrohet, sprit, järnvägen, men också om ett bättre liv efter detta i himlen.

Efter kaffet så visade några SPF damer sin färdighet i Line dance. Deltagarna framförde 4 olika danser med olika steg under ledning av Irene Weiner.

Kent Hulth informerade om regler på gång och cykelbanor och påpekade att bästa försäkringen är att använda reflexväst och cykelhjälm.

Härefter informerades om kommande aktiviteter och Ulla informerade från KPR möte.