Hemlig resa 16 maj 2023

SPF:are på hemlig resa

Den sextonde maj äntrade ett drygt femtiotal glada pensionärer bussen för resa mot okänd ort.

Färden gick över Skövde, vidare mot den trevliga lilla staden Askersund för en fikapaus i hamnen. Resan fortsatte och nästa stopp blev Åmmebergs Zinkgruva. Där fick vi information om gruvans verksamhet och besöka museet. Åmmebergs Zinkgruva är idag ett högteknologisk företag, med en enorm verksamhet under jord. Zinkgruvan Mining är Sveriges sydligaste underjordsgruva med 430 anställda.

Resan gick vidare på vackra småvägar med fantastisk grönska och många blommande träd. Vägarna ledde oss till Kumla där vi åt en god lunch. Mätta och belåtna styrde vi mot nästa mål som var Skomuseet i Kumla. En guide mötte oss där och gav oss en mycket bra information om Skomuseet. Vi fick också se hur man tillverkade slippers (tofflor). Från skinn till sko. Museet säljer sina egentillverkade skor i sin egen butik och det var många som passade på att ”sko sig”.

Nu var det dags att styra kosan hemåt, men med ett stopp vid Borasjön och en bussfika som avslutning på en lärorik dag i ett alldeles perfekt väder.