Luciafest 14 december

Ordf. Ulla Jansson hälsade 145 medlemmar och ett stort antal föräldrar och andra anhöriga till barnen från klass 5 i Ljungsbackensskolan välkomna till denna Luciafest.

Klassen hade ett väl inövat program med många traditionella julsånger. Lucian /Sigrid/ som läste luciavers och 4 tärnor som tände ljus och läste vers, även Staffan stalledräng/Julius/ var med som här sjöng med klar röst, och små tomtar tassade fram till julgröten. Ledare för julspelet var Anna Grahn, Johanna Björk och Maria Johansson från Ljungsbackensskolan.

Långborden var fint dukade med vita dukar, gröna servetter och grankvistar och det serverades kaffe och skinksmörgås samt pepparkakor.

Efter sedvanliga lotteridragningar informerade Ulla om kommande aktiviteter inför våren i SPF. Eftermiddagen avslutades med ett julpyssel med kluriga omkastade ord som skulle bli olika sorters julmat.

Vår webbansvarig Maria Johansson redovisade vinnare i fototävlingen om bild till vår hemsida och Facebook, och vinnare blev Kurt Sedwall. Bilden läggs ut efter nyår.

Ulla tackade för en trevlig eftermiddag och hälsade välkommen till nästa månadsmöte den 25 januari då Leif ”Biggo” Birgersson står på scenen, han har bland annat spelat både med Cool Candys och Tötas. 

Text: Monica