Månadsmöte November

GLATT SPF MÖTE I GÖTENEPARKEN!

Ordf. Ulla Jansson kunde hälsa ca 100 medlemmar välkomna denna vintriga eftermiddag. 

Dagens underhållare var ”BAGARTANTERNA” från Skövde. Gruppen består av sju kvinnor med erfarenhet från vårdarbete. Bagartanterna startade i samband med att Servicehuset Bagaren i centrala Skövde firade 25-årsjubileum år 2007. Sen har de fortsatt med sina förställningar på pensionärsföreningar och äldreboende. 

Bagartanterna bjöd på en förträfflig underhållning iförda tidsenliga tantkläder, hattar, peruker, handväskor, mamelucker och stödstrumpor. De roade publiken med dans och välkända låtar från 50 och 60-talet men med egna texter anpassade till ”tanten”. Mellan sångerna hördes en och annan historia. Dessa tanter vågade verkligen bjuda på sig själva och parken fylldes med många glada skratt och igenkännande faktor om hur livet kan se ut.

Efter kaffet informerade SPF:s nya Webbansvarig Maria Johansson om SPF:s hemsidan och Facebook. Hon informerade om varför vi ska ha Facebook! 1. För att visa att vi finns, 2. Fånga nya medlemmar, 3. Påminna om aktiviteter.     

Hon utlyste även en tävling: Vi behöver en bild som representerar SPF Seniorerna Götene på vår hemsida och på Facebook. Ta en bild och skicka den senast 9 december till majohansson56@outlook.com så kanske det är din bild som vinner tävlingen. Bild och vinnare presenteras på månadsmötet 14 december.    

Härefter informerade ordf. Ulla Jansson från KPR mötet med kommunen bl.a om nytt på Träffpunkterna, utvärdering om helgtjänsterna på Helenagården, Seniorkortet förslag att åldersgränsen sänks från 75 år till 70 år.

Efter lottdragning så hälsade Ulla medlemmarna tillbaka den 14 december då det är Lucia.