Månadsträff januari

Fullt ös på SPF:s månadsmöte!

Ordf. Ulla Jansson hälsade hela 150 medlemmar välkomna till en eftermiddag för att lyssna på dansmusik med Leif ”Biggo” Birgersson från Skara. 

”Biggo” har nästan hela sitt liv stått på scen och spelat i olika dansbandsorkestrar. Han fick av en händelse som 14 åring rycka in och spela bas i Cool Candys. Efter ett par år i Five Teddys från Skara, blev han heltidsproffs i Tötas orkester från Götene. På senare år åkte han ut på turné med ”Biggo Music Band” med en hyllningskonsert till Jerry Williams. Men idag sjunger han själv på scenen med inspelat komp. Många härliga dansbandslåtar från 60 talet fick vi höra båda Sven-Ingvars, Cool Candys, Lasse Berghagen och Ingemar Nordströms m.m låtar. Mellan låtarna fick vi höra en del historier och anekdoter på hans resa.  

Efter kaffet informerade Fritidssamordnare Barbro Hallberg om frivillig verksamheten inom Götene Kommun och om ”Ringkontakten”. Ringkontakten är ett samtal i vardagen till den som känner ett behov av att någon hör av sig kontinuerligt, detta för att minska känslan av ensamhet.

 

Ann-Britt och Kent, som arbetar med detta informerade om hur det går till och önskade att fler kunde ställa upp på detta. Barbro informerade även om kommunens nya Fritid-Senior och vilket utbud som finns på de olika ställen inom kommunen.

Härefter avslutades eftermiddagen med lotteridragning och Ulla hälsade välkommen till nästa månadsmöte den 29 februari då det är årsmöte.

Text: Monica