Månadsmöte Mars

Trubaduren Oskar Kjällgren på SPF Seniorernas månadsmöte

Ordf. Ulla Jansson hälsade  130 medlemmar välkomna till dagens månadsmöte.

Första gästen var unga trubaduren Oskar Kjällgren från Jonslund i Essunga kommun. Oskar är sångare och duktig gitarrist och har spelat i dansbandet ”Slättarna”. Han underhöll med visor av bl. Evert Taube  och  Lasse Berghagen och där berättade han  om sin upplevelse på besök på Skansen när Lasse var programledare. Han underhöll även med 60-tals musik och Sven-Ingvars potpurri. Mellan låtarna hade Oskar trevliga historier och småprat. Publiken trivdes och sjöng med på lämpliga ställen.

Efter kaffet så informerade Sara från Götene Rehab och Fysioterapi AB om ”Hur håller sig äldre friska”.  Hon informerade om hur viktigt det är med social gemenskap, regelbunden fysisk aktivitet, balansträning, pulshöjande och muskelstärkande aktivitet. Hon visade också lätta rörelse för balansträning för att förhindra fallolyckor. Och sist men inte minst så påpekade hon hur viktigt det är att röra på sig.

Efter lotteridragning och allmän information tackade Ordf. Ulla Jansson för idag och hälsade välkommen nästa gång den 27 april då Carin Åkesson berättar om ”Musikens kraft”