Månadsmöte September

Stor uppslutning till SPF:s månadsmöte!

Ordförande Ulla Jansson kunde hälsa hela 160 medlemmar välkomna till september månads möte i Parken Götene.

På programmet stod först ”Skördegruppen” för underhållningen. Maria Lugn som ledare och sångarna bestod av Daniel Klasson, Tore Gustafsson, Björn Sjöstedt, Arne Johansson, Sven-Inge Ljungkvist och Dag Gustafsson. De framförde en handfull fina låtar såsom ”Fattig bonddräng” m.m och avslutade med ”Änglamark” där även publiken fick sjunga med.

Ulla informerade härefter om kommande aktiviteter såsom vinprovning, Caféprogram, Hjärt och lungräddnings kurs, Reseträff, kommande 40-årsjubileums firande och information från möte med KPR(kommunala pensionsrådet).

Efter kaffet hälsades Håkan Brattgård välkommen som reflekterade över ”Livet är det som pågår, medan vi sysslar med annat”. Han utgick från att livet och människan är som ett träd, kronan det som syns och rotsystemet det som inte syns. Hur vi nu förtiden jäktar och inte har tid, måste allt vara tillgängligt alltid? Att vi ska göra skillnad på vardag och helg ”Klura skymning” ett gammalt uttryck då det närmade sig helg. Hur det blir när vi blir äldre vågar vi prata om döden och får vi tid att sörja? När man blir äldre har man frihet att göra vad man vill, man blir ödmjuk, vis och alla våra årsringar finns kvar i oss. Brattgård avslutade med en sång tillsammans med Torbjörn Kopperud  ”Allting har sin tid”   

 

Detta var en mycket intressant och tänkvärd föreläsning.

Ulla avslutade mötet och påminde om anmälan till 40-års kalaset den 19 oktober.

Text: Monica