Hälsovecka 17-23 maj: Stegutmaning Hur långt kan vi gå?

Vi har tidigare pratat om förbundets nationella stegutmaning Hur långt kan vi gå? som vi arrangerar i samband med SPF Seniorernas Folkhälsovecka. 

Den som vill delta registrerar sin totala sträcka för hela vecka 20, dvs  17-23 maj, på spfseniorerna.se/folkhalsovecka.


Alla som deltar har möjlighet att vinna fina priser. Alla har lika stor chans, oavsett sträcka. Det går inte att välja vinst eller byta vinsten mot pengar, presentkort eller liknande. 

Priser: 
Böcker från våra föreläsare och exklusiva ryggsäckar från If.

Tips för att räkna ut sin sträcka: 

  • 15 minuters promenad i normal promenadtakt motsvarar 1 km. Går du snabbt registrerar du en längre distans och långsamt en lite kortare. 
  • 15 minuter cykling motsvarar 1 km. 
  • 15 minuter övrig träning motsvarar 1 km. 
  • Många smarta telefoner har en förinstallerad app som registrerar både antal steg och sträcka. Du kan behöver justera i inställningar för att se sträckan. 
  • Ladda hem en app från Google Play eller Appstore
  • Titta på en karta, till exempel via Eniro.se, och räkna ut sträckan mellan de adresser du gått.

 

Formuläret för att rapportera kommer läggas upp på www.spfseniorerna.se/folkhalsovecka  17/5 och vara öppet i två veckor efter Folkhälsoveckan, dvs till och med vecka 22, sedan stängs det så att vi kan sammanställa och dra vinnare. Den som inte kan eller vill fylla i formuläret via hemsidan kan skicka in sina uppgifter till förbundet via mail, telefon eller vanlig post.

Mail: info@spfseniorerna.se
Telefon: 08-692 3250
Post: SPF Seniorerna, Box 22574, 104 22 Stockholm (märk brevet/vykortet med Stegutmaning)