Aktiviteter med mera på grund av Corona

Passa på! - utbildning i BankID, Swish, mm

Leksands Sparbank välkomnar er på digital utbildning onsdag 2 december Kl. 15:00-16:00. De går även igenom säkerhetsfrågor, Mobilt BankID, Swish och nyheten Apple Pay. Utbildningen är kostnadsfri och öppen för alla oavsett var man är bankkund.

Kommunala Pensionärsrådet (KPR)

Nu finns Mötesanteckningar från kommunala pensionärsrådet 2020-11-23. Se Information/ "Kommunens hemsida - Pensionärsråd, protokoll"

Varning för lurendrejeri

En varning i dessa tider när det kan vara lite stressigt, med nära till jul, Corona, mm. Bluffmejl och bluff-sms har nu tyvärr blivit ganska vanligt. Det förekommer även bluffannonser på Facebook.

livesändning från projektet "Inte ensam" den 3 december!

Välkomna till årets sista livesändning från projektet "Inte ensam" den 3 december! Projektet är ett samarbete mellan PRO, SPF Seniorerna och SKPF Pensionärerna. Gemensamt arbetar vi för att minska ofrivillig ensamhet och isolering bland äldre personer.

SPF Seniorernas intressepolitiska kurs: Seniorer mittemellan två val

Kursen Seniorer mittemellan två val väckte så stort intresse att den blev fullbokad på ett par timmar. Nu har förbundet beställt ökade antalet platser på utbildningen så ta chansen att delta Onsdag 16 december, kl 13.00 -15.30. Seminariet vänder sig till alla medlemmar och kräver inga förkunskaper.

Matens betydelse för ett friskt åldrande - Yngve Gustafsson

Spelar maten någon roll för ett friskt åldrande? Se Professor Yngve Gustafson´s föreläsningsserien, en del av Kommunals projekt "Tid för mat".

Socialstyrelsen - Öppna jämförelser 2020 - ÄLDREOMSORG

Här kan du jämföra resultaten av kommunernas och stadsdelarnas arbete inom området äldreomsorg.

– Allt du behöver veta om livet som pensionär

Seniorhandboken tar upp saker som är bra att veta om livet som senior. Den innehåller både samhällsfrågor, och ger råd och stöd till privatlivet. Boken finns att köpa i vår webbutik.

Livesändning 26 oktober – Ställ frågor direkt till Peter

Förra gången blev en succé. Nu har du chansen att ställa frågor till SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström igen. Torsdag 26 oktober klockan 10.00 sänder vi direkt på tidningen Seniorens Facebooksida. Var med då!

Oacceptabelt med dessa allvarliga och systematiska brister i äldreomsorgen

I dag redovisade IVO (Inspektionen för vård och omsorg) sin nationella granskning av regionernas arbete på särskilda boenden för äldre under våren. Mycket allvarliga och systematiska brister konstateras i alla regioner.

Direktsänd slutkonferens "Inte ensam" 3 december

Välkomna till årets sista livesändning från projektet Inte ensam. Vi summerar allt som hänt i projektet under året och samlar kraft inför framtiden och allt vi kan göra. Webbsändningen är öppen för alla intresserade.

Uppdaterade rekommendationer gällande föreningars och distrikts aktiviteter

På grund av smittläget i Sverige och nya restriktioner rekommenderar vi alla föreningar och distrikt att pausa alla aktiviteter som genomförs inomhus. Det går fortfarande bra att genomföra aktiviteter utomhus, men deltagarantalet ska begränsas till högst 8 personer i varje grupp.

Gösta Bucht i Expressen om personalkarusellen inom hemtjänsten

Var femte hemtjänstmottagare träffar mer än 20 olika personal under två veckor, visar ny statistik. Det är ju alldeles bakvänt. Dålig kontinuitet kan orsaka både otrygghet och förvirring säger Gösta Bucht, sakkunnig vård och omsorg SPF Seniorerna, till Expressen.

Nya medlemsförmåner

Du har väl inte missat SPF Seniorernas medlemsförmåner? Nu finns det tre nya förmåner som ger dig rabatter hos BookBeat, Picapen och Euroflorist.

Skapar mötesplats för alla Sveriges patienter

Svårt att hitta rätt i vårdlabyrinten? Då kan nya sajten fokuspatient.se vara till hjälp.

Ställ dina frågor direkt till SPF Seniorernas generalsekreterare – i dag kl 10.00

Förra gången blev en succé. Nu har du chansen att ställa frågor till SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström igen. I dag klockan 10.00 sänder vi direkt på Seniorens Facebooksida. Var med då!

Digital julkör och mycket julmusik när radion satsar

Valborgskören och sommarkören blev succéer. Nu satsar P2 på en digital julkör där lyssnarna får vara med. Utöver den satsar kanalen på julstämning med klassisk julmusik, Klassiska krysset, luciafirande och direktsänd julkonsert.

Se upp med kortet på Black Friday

Antalet brott mot äldre ligger kvar på en hög nivå. Det visar polisens senaste statistik.

Gå till nyhetsarkivet

Annonser

Aktuella kampanjer från vårt förbund