Medlemsträff - Anders Rosén, Afghanistankommittén

Denna soliga marsdag var det dags för månadens medlemsträff. Klubbvärdarna hade samlats redan vid 12-tiden för att förbereda det praktiska inför träffen. Bord och stolar på plats och denna gång vid småbord vilket visade sig vara trevligt. Borden var vackert dukade och dekorerade med inspiration av kommande påskhelg! Smörgåsarna gick inte av för hackor heller. Goda var dom och godiset i påskäggen fick en strykande omgång, 

Dagens medverkande var Anders Rosén journalist och kommunikatör från Rättvik. Han berättade och visade bilder från sin tid och engagemang i SAK – SVENSKA AFGHANISTANKOMMITTÉN.

Anders har varit andre vice ordförande i kommittén och även arbetet med kommunikationsfrågor. Man arbetar främst med att utveckla lokalsamhället liksom med utbildning och sjukvårdsfrågor. Stor fattigdom och svält är det. Flickor över 12 år för inte gå i skolan! Anders senaste besök i landet var hösten 2022.

Sedan aktuell information från KPR – kommunala pensionärsrådet. Vi kunde konstatera att det händer mycket inom vår kommun.

Som avslutning föreningsinformation och nöjda och glada begav vi oss hemåt! 

Tack till alla som gör träffarna så trevliga!