SPF Seniorernas upprop för äldreomsorgen

Skriv under och hjälp oss påverka politiker och beslutsfattare SPF Seniorerna har påtalat brister inom äldreomsorgen under en längre tid. I och med den rådande coronapandemin har dessa brister blivit än tydligare och fått oerhörda konsekvenser. Skriv under vårt äldreomsorgsupprop och hjälp oss sätta högre tryck på politiker i kommuner, regioner, riksdag och regering. Ingen ska längre kunna blunda för verkligheten och det omfattande förändringsbehov som finns.

Du som är 70 år eller äldre – begränsa dina nära kontakter

Vi rekommenderar att du som är 70 år eller äldre begränsar dina nära kontakter och håller fysiskt avstånd till människor som du inte bor med. Det är särskilt viktigt inomhus.

Utomhusträff med SPF-Östra Blekinge 2020-08-21

Ett 40-tal medlemmar samlades i Skjutstationens trädgård. Efter välkomstord av ordf. i ÖBH Arne Strandh och ordf. i SPF höll KEA ett föredrag om Skjutsväsendet i Sverige och Jämjö Skjutsstation

Styrelsemöte 2020-08-05

Ytterligare ett styrelsemöte ute i det fria.

Polisen varnar Bedrägeri - skydda dig

I dessa tider kan vi se att kriminella använder corona i sina försök att begå bedrägerier mot privatpersoner och företag. De använder sig ofta av falska sajter med lockande erbjudanden. Undvik att få dina bankkonton länsade, datorfiler spärrade eller att någon använder dina personuppgifter i bedrägliga syften genom att följa dessa tips:

Anhörigbehörighet – Reglerna som ger dig rätt att företräda en anhörig

Anhörigbehörighet är ett relativt nytt begrepp i svensk rätt. Det är få som har hört talas om begreppet och det är än färre som vet vad anhörigbehörighet innebär.

Aktiviteter för seniorer

Karlskrona kommun erbjuder sociala aktiviteter och verksamheter för dig som senior. Under coronapandemin är det många som måste hålla i, hålla ut och hålla avstånd men det är också viktigt att hålla igång. Detta är inte minst viktigt för dig som senior. Här kan du hitta olika aktiviteter.

Nu spelar vi Boule i Skarnholm

HEJ! Vårvärmen har inte riktigt infunnit sig men Ove och jag spelade två matcher i söndags med en värmande sol i ryggen. Vi höll avståndet till varandra och är fullt friska. Detta är förutsättningen för dem som vill trotsa utegångsförbudet som landsfader Stefan instiftat och spela boule i Skarholm tisdag och torsdag 09:30--12:30. Det är Ditt eget ansvar att Du uppfyller kraven enligt ovan! Mvh Björn

Hälsning från ordföranden!

Hej alla medlemmar i SPF Östra Blekinge!! 2020-06-08 Hoppas ni mår bra i dessa Coronatider!! I onsdags hade vi ett styrelsemöte utomhus i Skjutsstationens trädgård. Då beslöt vi att vi måste ställa in månadsmötet den 10/6 på grund av den rådande situationen.

Välkommet, men löser inte bristerna i systemet, krävs både social och finansiell stabilitet

Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar dagens besked kring avskaffad pensionärsskatt och inkomstpensionstillägget: vi välkomnar dagens besked även om det var förväntat, men det löser inte bristerna i pensionssystemet utan vi måste bygga ett system som är både socialt och finansiellt stabilt

SPF Seniorerna kommenterar rututredningens slutbetänkande

Rututredningen har överlämnat sitt slutbetänkande till regeringen. SPF Seniorernas expert i utredningens referensgrupp uttalar sig i frågan.

"Försök inte lura mig" blir TV-serie

”Försök inte lura mig” är ett av våra mest uppskattade studiematerial. Därför är det extra kul att projektet nu också blir en TV-serie. Programmen produceras av Utbildningsradion med Marianne Rundström som programledare.

Eva Eriksson om konsekvenserna när Handelsbanken lägger ner många av sina kontor

Idag uttalar sig Eva Eriksson i flera tidningarna och i TV4 Nyheterna om konsekvenserna när Handelsbanken nu ska lägga ner 180 av sina 380 kontor fram till år 2021.

Mycket efterlängtat besked

Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, kallar dagens besked om att besöksförbudet på särskilda boenden hävs om 2 veckor för efterlängtat och välkommet.

Eva Eriksson i TV4:s nyhetssändningar om att äldre utesluts i myndigheternas enkätundersökningar

Det är ju helt ofattbart, sa Eva Eriksson när hon i fredags medverkade i flera av TV4:s nyhetssändningar. SPF Seniorernas kritik har givit resultat. Enligt MSB förs det nu en aktiv dialog med Kantar Sifo.

Eva Eriksson i Expressen om det nya pensionstillägget

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson menar att det nya pensionstillägget som kommer på plats nästa år inte löser problemen med de låga pensionerna. Effektiva åtgärder bör istället handla om att åtgärda den sjunkande allmänna pensionen.

SPF Seniorerna efterfrågade nya tydliga regler som ger seniorer större möjlighet att träffas

Eva Eriksson, förbundsordförande, och Peter Sikström, generalsekreterare, hade idag ett digitalt samtal med socialminister Lena Hallengren och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

Webbmöte om pensioner med socialförsäkringsministern

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson och socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi hade idag ett webbmöte som handlade om pensionssystemet och om väntetider för bostadstillägg.

Eva Eriksson i Aftonbladet om att äldre ratas i undersökningar om corona

SPF Seniorernas ordförande Eva Eriksson syntes i helgen i Aftonbladet om att personer över 80 år inte tillfrågas i myndigheternas undersökningar. Den massiva kritiken har givit resultat och MSB och Folkhälsomyndigheten överväger nu att ändra sina urvalskriterier.

Sålt sommarstugan i år?

Är du en av dem som sålt sommarstugan i år och gjort en vinst kommer den att beskattas med en skattesats på 22 procent. Vilket är vad som gäller fastigheter som är privatbostad och inte näringsfastighet. Ylva Yngveson Seniorens ekonomiexpert svarar.

Träningsresa med Sofia på Kreta

Vill du träna, dansa, prova yoga och koppla av? Följ med på Seniorens resa till Kreta, denna grekiska ö som sedan länge är ett av Medelhavets mest uppskattade resmål. Med tre hundra soldagar, fina stränder, storslagen natur och gästfria människor är det lätt att förstå varför.

Lika skatt först efter nästa val

Regeringens löfte om lika skatt kommer inte att genomföras under mandatperioden. Pensionärerna får vänta till 1 januari 2023.

MSB-chefen: Nu frågar vi 80-plussare om pandemin

MSB kommer att ta reda på mer om hur de allra äldsta i samhället tänker och känner om pandemin.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund