Kommunens IT cafe

Hej Nu är de klart att de blir en fortsättning på It cafét i Jämjö. Lokalen vid sidan om Biblioteket

Julfest

Nu ska vi träffas till det stora julbordet i Bygdegården Kristianopel. Månadsmöte den 16 jan kl.14.00 Välkomna!

Inbjudan till 4-länsfest!

Trygg Vardag med speaker och skylta

Trygg Vardag är en ny teknikhubb med sex tilläggstjänster som Göteborgs Stad upphandlat för äldreomsorgen. Filmen visar möjligheterna...

Ansöka om Bostadstillägg 2018-2019

Vi har sammanställt en enklare version om hur man går tillväga för att söka bostadstillägg från Pensionsmyndigheten. Alla våra medlemmar bör gå in och kolla om man har rätt till bostadstillägg, det kan hjälpa upp vardagen om man har rätt till hjälpen.

Varning falska telefonsamtal!

Bedrägerier via falska telefonsamtal ökar kraftigt och många förlorar sina pengar genom att de luras att lämna ut kortuppgifter och koder eller logga in på sin bank. Polisen ger tips för att undvika att du ska drabbas. Sprid budskapet till alla du bryr dig om

Inomhussäsongen i Boule

OBS! Från och med tisdag den30 okt spelar vi Boule inomhus i Kabbetorp.kl.09.30 Samåkning Från parkeringen Jämjö församlingshem kl. 09.00 med förtätning Blomlöfs Brömsebro

Synpunkter

Har du frågor om – eller synpunkter på – vår verksamhet och programinriktning, kontakta någon i styrelsen. Vi är alltid öppna för nya tankar och idéer.

SPF Seniorerna i Aftonbladet om digitala samhället och äldre

Många äldre oroas av den digitala utvecklingen och de kostnader denna för med sig, det visar en medlemsundersökning från SPF Seniorerna som redovisas i Aftonbladet.

Debattinlägg på SvT Nyheter: ”Nästa regering måste ha en renodlad äldreminister”

”Vi seniorer blir allt fler och vi både vill och kan bidra till samhället med all den erfarenhet som vi bär med oss från ett långt liv. Men då krävs att samhället tar vår kompetens, livssituation och utmaningar på allvar”, skriver Eva Eriksson.

Så rekryterar, aktiverar och behåller ni föreningens medlemmar

Föreningslivet har genom åren spelat en viktig roll i det svenska samhället. De stora folkrörelserna har de senaste århundradena haft stor betydelse. Men hur blir det i framtiden? Har de spelat ut sin roll? I senaste avsnittet av Seniorpodden handlar det om hur medlemsstyrda organisationer kan arbeta för att de även i framtiden ska kunna påverka samhällsutvecklingen.

SPF Seniorerna i Dagens Samhälle

”Ta inte äldres röster för givna vid ett extraval” skriver förbundsordförande Eva Eriksson i Dagens Samhälle och listar sjukvård, pensioner och äldreomsorg som medlemmarnas viktigaste frågor

SPF Seniorerna kommenterar M+KD-budgeten

Förbundsordförande Eva Eriksson välkomnar skattelättnader såväl som vård- och omsorgsåtgärder, men saknar en del vårdsatsningar för att möta en befolkning med allt fler äldre.

Expressen: Var fjärde pensionär kan byta parti vid ett extraval

En ny medlemsundersökning från SPF Seniorerna visar att var fjärde svensk pensionär kan komma att rösta annorlunda vid ett extraval. Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar i Expressen.

SPF Seniorerna träffade SJ:s ledning

Förbundsordförande Eva Eriksson och generalsekreterare Peter Sikström i möte med SJ:s ledning kring tillgängligheten för seniora resenärer

Är det rimligt att banken ringer?

Fullsatt när polisen, Brottsofferjouren och SPF Seniorerna diskuterade hur utsatta äldre kan stöttas.

Äldreomsorgen kan drabbas av utdragen regeringsbildning

SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström i Expressen om konsekvenserna för äldreomsorgen när regeringsbildandet drar ut på tiden och utbetalningen av statsbidrag riskerar att inte bli av.

Förvirrande information kring nya tv-skatten

SPF Seniorerna i Expressen om den förvirrande informationen kring den nya tv-skatten.

Löften: Bättre pensioner och högre krav på äldreomsorgen

En rad förbättringar till landets seniorer utlovas i den överenskommelse som träffats mellan S, C, L och MP.

86-åring dirigerar Radiosymfonikerna

86-årige Michel Plasson, som av Radiosymfonikerna kallas "en legendar inom den klassiska musiken" ersätter sin landsman Alain Altinoglu.

Måste alla vara digitala?

Digitala tjänster underlättar livet för många. Samtidigt som samhället blir mindre tillgängligt för andra.

Nya skatteregler kan ändra tjänstepension

Tusentals pensionärer får i dagarna besked om att mer skatt kommer att dras på tjänstepensionen.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund