Välkommen på visning av VISBO

Är du ute efter att göra dit hem lite smartare? Söker du lite extra trygghet i vardagen?

Kommunens IT-Café

Hej vi fortsätter med IT-Cafét i Jämjö lokalen vid sidan om Biblioteket. Vi träffas varannan Torsdag mellan kl. 14.00-16.00

4-Länsfesten fråga nr 2 Artisten

OBS!! Ledtråd nr 2! Gissa vilka underhållare som skall medverka på 4-Länsfesten. Detta är andra artisten i tävlingen. Håll koll på Hemsidan nästa ledtråd kommer inom kort!

Medlemskortet

Det sitter inhäftat i Senioren som kommer med posten i dagarna. Ta bort och spara!

Varning falska telefonsamtal!

Bedrägerier via falska telefonsamtal ökar kraftigt och många förlorar sina pengar genom att de luras att lämna ut kortuppgifter och koder eller logga in på sin bank. Polisen ger tips för att undvika att du ska drabbas. Sprid budskapet till alla du bryr dig om

Trygg Vardag med speaker och skylta

Trygg Vardag är en ny teknikhubb med sex tilläggstjänster som Göteborgs Stad upphandlat för äldreomsorgen. Filmen visar möjligheterna...

Synpunkter

Har du frågor om – eller synpunkter på – vår verksamhet och programinriktning, kontakta någon i styrelsen. Vi är alltid öppna för nya tankar och idéer.

Ansöka om Bostadstillägg 2018-2019

Vi har sammanställt en enklare version om hur man går tillväga för att söka bostadstillägg från Pensionsmyndigheten. Alla våra medlemmar bör gå in och kolla om man har rätt till bostadstillägg, det kan hjälpa upp vardagen om man har rätt till hjälpen.

Brukar du lyssna på Seniorpodden

Det finns nu ett tjugotal "poddar". Klicka på "Läs mer" för att komma till förbundets webbsida med poddarna.

Utan läkemedelsstatistik riskeras vårdens jämlikhet

Läkemedelsstatistik behövs för att kunna se om vården i Sverige är jämlik. Men nu försämras möjligheterna att kunna se hur vissa läkemedel förskrivs efter en dom kammarrätten.

Eva Eriksson ryter ifrån i Expressen om de försvunna pensionspengarna

Expressen redovisar idag statistik som SPF Seniorerna har tagit fram över vad anställda inom tio vanliga yrken kan förvänta sig i pension.

Uppdaterad rapport: Seniorernas bidrag till sysselsättningen 2018

Läs SPF Seniorernas uppdaterade rapport om seniorernas bidrag till sysselsättningen i Sverige, som har mer än fördubblats sedan år 2005.

Förbundsordförande Eva Eriksson i samtal med socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S)

Eva Eriksson träffade socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) för samtal om pensionssystemet

Trädgårdsintresserad? Gå med i vår nya Facebook-grupp

För trädgårds- och odlingsintresserade SPF Seniorerna-medlemmar finns nu en nystartad Facebook-grupp. Den är till för er som vill diskutera, tipsa, fråga och känna gemenskap med andra trädgårdsintresserade seniorer - oavsett om du odlar i trädgård, växthus, balkong eller bara har några krukor inomhus.

Kontanterna kvar - kräver landets seniorer

Möte mellan Sveriges fyra största seniororganisationer och statssekreterare Ulf Holm på Finansdepartementet

Nya regler påverkar tjänstepension och skatt

I Expressen kommenterar SPF Seniorerna de nya reglerna som påverkar skatt, tjänstepensionsutbetalningar och individens helhetssyn på sin ekonomi

SPF Seniorerna i samtal med Kommunal

SPF Seniorernas ordförande Eva Eriksson i möte med Kommunals ordförande Tobias Baudin om äldreomsorg och pensioner

Ännu en rapport som visar att pensionssystemet inte fungerar

15,6 procent av Sveriges äldre lever på en ekonomisk nivå där fattigdom riskeras, enligt siffror från SCB. SPF Seniorernas ordförande Eva Eriksson kommenterar i Expressen.

Gemensamt brev till Skatteverket

SPF Seniorerna tillsammans med övriga seniororganisationer har skrivit ett brev till Skatteverket med anledning av konsekvenserna för enskilda pensionärer av de nya reglerna för arbetsgivardeklarationer på individnivå

Res i Picassos fotspår

Till franska Pyrenées-Orientales sökte sig Picasso, Matisse, Dalí och Sigrid Hjertén och inspirerades till explosioner i färg. Finns magin kvar idag?

”Dränera inte Stockholms äldreboenden”

Att plocka ut 40 miljoner ur Micasa fastigheter istället för att använda dem till vård- och omsorgsboenden är oacceptabelt, menar skribenterna.

"Jag går bara på lust"

Komikern Babben Larsson skyggar inte för jobb, bara hon får vila lite emellanåt. Idag vet hon var gränsen går.

"Äldre ska inte utsättas för brott"

Skärp straffen för äldrebrott, öka kunskapen kring äldres utsatthet och stärk äldres beredskap, skriver två Kristdemokrater.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund