Boule 2017

Ledare
/Björn Linnersjö tel 0706-413888 och Margareta Eliasson tel 0733522653

HEJ på er Boulespelare

Vid dagens spel i Skarnholm deltog 11 personer i mulet men vindstilla väder. Vi hade mycket trevligt!

Omröstningen utföll så att 70,58 % av 17 avlagda röster var för spel på tisdagar mellan kl.10:00--12:45.

17,64 % var för spel på måndagseftermiddag och 11,76 % var mest för spel på tisdagseftermiddagar.

Beslutades därför att följa majoritetens vilja och spela på tisdagar i Kabbetorp mellan kl.10:00--12:45. Vi börjar spela igen den 2 jan 2018

Gemensam avresa från Församlingshemmets parkering i Jämjö kl.09:15 och från Blomlöfs i Brömsebro kl.09:30. Samåkning i största möjliga mån.

Välkomna önskar

Margareta och Björn

PS. Vad gäller fredagsspelet i Skarnholm fortsätter dett tills vidare. Rolf har sina banor under tak tillgängliga vid otjänlig väderlek.

.....................................................................................................................................

Prisutdelning- Boule 2017 i Ronneby

Guld till herrlaget Evert Pesson Rolf Hjalmarsson och Nils Andersson

Brons till damlaget. Margareta Eliasson Inez Erikssonoch Ulla-Britt Bernhardsson

......................................................................................................................................

 

Föreningsmästerskapet i boule i Skarnholm för SPF-Östra Blekinge 2017-09-29

Kvalificeringen till rubricerad tävling ägde rum tisdagen den 26 september på grus-

planen vid Jämjö IP. 18 spelare hade känt sig kallade och det var snudd på att vi hade

kunnat kört finalomgången direkt. Kvalmatcherna spelades enligt modell MONRAD.

Då krutröken lagt sig hade ett 60-tal matcher spelats hade undertecknad tävlings-ledare och Ingegerd Antonsson lyckats vinna alla sina fyra matcher och Håkan Håkansson, Bengt Billemyr, Bengt Sellgren, Ebba Svensson, Margareta Eliasson och Marianne Lagerholm vunnit tre segrar vardera.

Två spelare hade lämnat återbud till fredagens finalspel och två "wild cards" delades därför ut. Dessa tillföll Lolita Andersson och Anders Andersson.

Många jämna matcher utspelades i kamratlig sämja i det strålande sensommarvädret.

Alla fick spela tre matcher vardera enligt sedvanligt slutspelsmanér.

Resultaten bifogas och föreningsmästare blev i damklassen Margareta Eliasson och i herrklassen Billy Moberg. Prisutdelningen sker senare men det hurrades för de pall-placerade. Klicka på länkarna nedan för att se bilder och resultat

 Bilder

Resultat

Björn Linnersjö

Tävlingsledare

....................................................................................................................................

 

Boulematchen mot SPF Torsås 2017-09-18

När vi senast mötte Torsås i Skarnholm vann SPF-Ö. Blekinge med siffrorna 13--3.

Dagens batalj i Torsås inleddes med ett lätt regn och omgång 1 blev jämn och det stod 5--5. I andra omgången fick vi storstryk med 8--2 och det såg riktigt mörkt ut även på himlapällen.

Som jag så många gånger skämtat om att då man ligger under med mycket, i detta fall 13--7 så får man vara glad för ett oavgjort resultat.

Då sista klotet funnit sin slutdestination ja då hade Östra Blekinge vunnit omgång 3 med 8--2 och hela matchen slutade oavgjord 15--15. Alla kämpade väl och jag tror att alla våra lag vann minst en omgång. Tyvärr fick Torsås ihop en bättre kvot men med endast ett fåtal fler insamlade poäng.

Bra kämpat ändå, hörde att Torsås förstärkt sitt lag med folk från kusttrakterna!

Bilder

I morgon tisdag är boulen inställd pau Jämjö men vi som har krafter kvar samlas i Skarnholm där tidningen Blekingeposten skall göra ett reportage om vårt boulespel där. Så kamma till håret och tag med kloten så finns det stor risk för både foton och text i kommande nummer av Blekingeposten.

.........................................................................................................

Tisdagen den 19 sep hade vi besök av Blekinge Posten för att göra ett reportage om vår Bouleverksamhet i föreningen. Vi träffades i Skarnholm (Kristianopel) på familjen Lagerholms nyanlagda boulbanor för fotografering och reportage.

 Bilder

.........................................................................................................

Tisdagen den 5 sep var vi i ett småregnigt Tvärskog och lyckades besegra Ljungby/Mortorp med siffrorna 16-11. Mera resultat och bilder klicka på länkarna nedan.

Bilder och Resutat

..........................................................................................................

Fredagen den 1 sep spelade vi match mot SPF Söder Möre i ett soligt Skarnholm. Vi var 8 lag från varje förening. En mycket trevlig och rolig match med glada och trevliga SPF-are. Det negativa var att vi SPF Östra Bleking förlorade.Trots förlust för SPF-Östra Blekinge mot SPF-Södermöre med siffrorna 9--15 var det inga sura miner bland våra deltagare. Vi var lite trögstartade men fick oavgjort 4-4 i match 3. Vi får träna vidare och försöka bli bättre. Resultat klicka på länkarna nedan.

Individuella resultat

Resultat

Bilder

.........................................................................................................

Boulematch mellan SPF Östra Blekinge och SPF Torsås i Skarnholm Kristiamopel den 04-08-2017. Se resultat klicka på länk.Resultat Ö.Blekinge Torsås

...............................................................................................

Tisdag den 4juli spelade vi match mot Södermöre på deras hemmabanor vid Bjursnäs Bygdegård. Förlust med 19-8!!!

Tack alla vänner för att ni kämpade så tappert mot "övermakten".

Visst kan vi kanske se ljusglimtar med en del bortförklaringar men faktum kvarstår: Södermöre var bara bäst! GRATTIS till dem!

Nu får vi träna ytterligare för en ev. revansch.

 Bilder från Matchen

Resultat i Bjursnäs

Maggan & Björn

Bouleansvariga i SPF Ö.Blekinge

.........................................................................................................

Torsdagen den 11 maj var det DM i boule i Kallinge. Vi ställde upp med 2 herrlag,2 mixlag,och 1damlag. En kall och blåsig dag. Detta var uttagning till finalspel den 8 juni. Bilder klicka på länken nedan.

Dm i Boule

.....................................................................................................................................

Måndaden den 16 jan spelade vi SPF-Östra Blekinge match mot ett lag från SPF- Södermöre. Vi var 6 lag från varje Förening.

För att se resultat klicka på länken nedan 

Resultat i boulematch mellan SPF Östra Blekinge och lag från Södermöre.

...................................................................................................................................

Måndagen den 13 feb spelade vi match mot  Torsås dom var 7 lag, och vi 7 lag som spelade 3 matcher. SPF Östra Blekinge  gick segrande ur striden.Grattis till många fina resultat! Glad och trevlig stämning hela eftermiddagen. Tack till Björn Linnersjö och Margareta Eliasson tävlingsansvariga och bouleansvariga SPF Östra Blekinge Resultaten klicka på länkarna nedan

 Resultaten Östra Blekinge Torsås

 Individuella resulat

 ---------------------------------------------------------------------------------------

Måndagen den 13 mars var det match igen denna gång mot SPF- Ljungby- Motorp. Ett gäng med mycket glada och trevliga boulespelare. Trots förlust för vår del med 10-11 i matcher var stämningen på topp. Åter tack till Björn och Maggan för en lyckad tävling. För att se bouleresultaten klicka på länkarna nedan.

 Individuella resultat L-M

Resultat spelchema L-M