2021-08-17 Bohuslän

Den 17 augusti for 46 medlemmar med buss till Bohuslän. Resan upp blev blöt, men trots det kunde vi njuta av vackra utsikter vid Tjörn och Orust. Det blev lite shopping för de som ville samt en fascinerande konstutställning längs havet i Hunnebostrand innan vi landade i Uddevalla på hotell Bohusgården.
Dag två hade vi lite egentid på förmiddagen. En stor grupp tog en promenad längs strandpromenaden, medan några utnyttjade spa-avdelningen. På eftermiddagen blev det en tur till Smögen med promenad på Smögenbryggan innan vi äntrade M/S Soten för en tur på Sotenkanalen med möjlighet att se Hunnebostrand från havet. Ombord bjöds vi på härliga sillar, lax och räkor. Kaptenen underhöll oss med information och stämningen var mycket hög.
Dag tre for vi till norrut till Strömstad, där vi tog en båt till södra Kosterön. Kostertåget väntade på oss och guidade oss runt på ön. Lunch och ett besök på Naturrum blev det sista på ön innan vi tog båten tillbaka till Strömstad.
Sista dagen styrdes kosan söderut mot Marstrand. Efter en kort båttur guidades vi runt på Marstrand av vår guide Eva innan en lokal guide tog över visningen av Carlstens fästning.
En målande beskrivning av hur fångar byggde fästningen samt hur livet gestaltades för dessa, bla Lasse-Majas liv gjorde vistelsen oförglömlig.
Innan vi lämnade ön intog vi en räkmacka, kaffe och kaka vid kajkanten.
På väg hem bjöds vid på god middag på Lizzies café i närheten av Kvibille.
Att resan blev så uppskattad berodde på att den var välregisserad och att servicen var på topp. Guiden Evas kunnighet och busschauffören Georg som bjöd på sig själv förgyllde upplevelsen. Det fantastiska sommarvädret dag 2-4 blev en positiv överraskning.