Grötfest jan -24

Den 8 januari samlades Ljungby-Mortorps SPF-Seniorer till sitt första månadsträff för 2024, denna gång i Tvärskogs församlingshem.

Bo Henrysson hälsade välkommen. Först hyllades födelsedagsbarnen Ann-Gärd Thorstensson 88 år och Carl-Bertil Nelson 85 år. Den duktiga festkommittén från Tvärskog hade dukat upp med snövit risgrynsgröt och brett juliga skinkmackor. Allt hade en strykande åtgång under glatt samspråkande över borden. Efter lunchen var det dags för medlemmar ur Sveriges Cultband att underhålla gästerna.

Leif ”Sleifen”Ljungberg-Blom gitarr och munspel och Kjell Andersson dragspel representerade bandet denna eftermiddag. Förutom att spela, berättade de om sin musikstil och bandets historia. I 25 år har de hållit på. De spelade huvudsakligen egenkomponerade låtar som t ex Hej hopp Flerohopp. De hade bl a inspirerats av bondkomikern Göran från Hyllie. En hel del covers hann de också med bl a låtar av Peps Persson. Allt med glatt humör och mycket uppskattat av auditoriet.

Efter fika och lite mer musik var det dags för föreningsinformation.

Barbro Olsson, studieansvarig berättade om kommande kurser bl a Stickkafé, som startar 5/2 och Sångcirkel den 30/1, båda i Tvärskogs församlingshem. Barbro flaggade även för tematräffar, som kan innebära besök på något kulturevenemang eller en bioföreställning mm.

Anette Nilsson-Junker, reseansvarig informerade om den kommande resan till Stockholm och besöket på Oskarsteatern, och musicalen Änglagård i mars. Mötet enades om att förlänga besöket med en dag, vilket innebär att kostnaden ökar med 1 500 kr/pers. Anette nämnde också att föreningen för Veterantåg ska göra en resa till Trondheim i maj och hoppades att det skulle kunna intressera några SPF-are att vilja följa med.

Sedan lotterier redovisats och Ann-Katrin Sandgren på piano spelat Taubes fina Det går en dans på Sunnanö var det dags för SPF-seniorerna att ge sig ut i ett vinterlandskap som visserligen var kyligt, men vackert i sin vita snödräkt.