Månadsträff september

Månadsträff med SPF-Seniorerna i Ljungby-Mortorp den 4 september 2019

Höstupptakten för SPF-Seniorerna i Ljungby-Mortorp i Sockenstugan i Ljungbyholm den 4/9 var välbesökt och trivsam. I ordförande Bo Henryssons frånvaro leddes sammankomsten av Carl-Bertil Nelson. Medlemsansvarige, Stig Eriksson, informerade om medlemsläget och kunde meddela att äldsta medlemmen är 93 år och fortfarande aktiv i föreningens olika arrangemang. Ett bevis så gott som något på att föreningsaktiviteter är nyttigt för den som vill behålla hälsan långt upp i åldern.
Inbjuden gäst var Mikael Fredriksson, Nybro, som till gitarrackompanjemang sjöng schlagers och internationella evergreens från 60- och 70-talet. Det var mycket uppskattat.

Kommande kurser som introducerades var bl a Mitt 60-tal, Klimat och mat, som bl a bygger på vår egen föreningsmedlem Rolf Larssons bok Planetskötsel. Medlemmarna fick teckna sig för deltagande och många gjorde så. Efter gott fika, lottdragning och nationalsången skildes man åt. Kanske nynnande på någon av de låtar som Mikael Fredrikssons framträdande hade återväckt från sin slumrande tillvaro i hjärnbarkens vindlingar.