Månadsträff januari

SPF-seniorernas månadsträff i januari

Ett åttiotal av SPF-seniorerna i Ljungby-Mortorp var samlade till traditionell grötfest i Ljungbyholms Sockenstuga onsdagen den 10 januari.
Söt och god risgrynsgröt med en rejäl skinkmacka som tillbehör föll verkligen SPF-arna på läppen. Allt hade en strykande åtgång.
Sedan övertog Gotravels chef Elisabeth Angelin mikrofonen och berättade engagerat om Gotravels och Tomas buss tidigare historia. Företagen är numera sammanslagna till ett.
Det blev en spännande tillbakablick som började med en missad biljett till Titanics jungfruresa. Ibland har man tur i oturen. Numera har bolaget åtta bussar, åtta heltidsanställda och tio deltidsanställda. Ca 25 – 30 långtidsresor per år gör man, de flesta med buss. Resmålen ligger främst i Sverige och på olika håll i Europa. Dessutom kör man Silverlinjen sedan 1997, till och från Stockholm varje dag, utan att ha behövt ställa in en enda resa under alla dessa år.
SPF-arna planerar just nu en kommande sommarresa till Danmark och Skagen, så intresset att höra om olika resmål var på topp. Nu kunde Torbjörn Sundås, som är en av chaufförerna på Gotravel, ge tips om intressanta platser och miljöer i Skagen och på norra Skälland. Mycket att se är det.
Ordförande Bo Henrysson tackade med tulpaner och mötet fortsatte med information om kommande studiecirklar bl a Mitt 50-tal, hemsidesinfo, lottdragning mm, innan Ann-Katrin Sandgren avslutade finstämt med Gläns över sjö och strand på piano.