Månadsträff nov -21

Parentation och månadsträff i S:t Olofs kyrka och församlingshem 3 november 2021.

Vår medlem Christina Blomberg  inledde vår stund i kyrkan med att sjunga ”I himmelen”.

Därefter tog kyrkoherde Richard Thörn över och gjorde en kort men innehållsrik presentation om S.t Olofs kyrkas historia fram till idag då kyrkan nu är precis nyrenoverad. Kyrkan invigdes år 1925 och den nu igen framtagna kyrkomålningen gjordes 1932. Denna målning reglades igen med en vägg vid renoveringen på 60-talet och kyrkbänkarna byggdes om. Nu har målningen tagits fram igen och de gamla bänkarna är åter på plats men är nygjorda! Mycket mer fick vi lyssna till om kyrkan men det får bli en annan redovisning! Kyrkan är nu i det närmsta återskapad från 1925.

Parentationen togs nu vid och vi sjöng psalmer. Richard Thörn läste upp namn på de som avlidit under de två senaste åren och Barbro Andersson tände ljus och läste verser.

Christina sjöng ytterligare fantastiska solon under vår gemensamma stund i kyrkan. Hon avslutade med att sjunga ”Amazing grace” med  kantor Minu Bergman på pianot.

Vice ordf. Carl-Bertil Nelson hälsade oss välkomna till fortsättningen i församlingshemmet.

Vi hade en kort promenad in i församlingshemmet som ligger i direkt anslutning till kyrkan. Här serverades vi en fantastisk fika med smörgåsar och kakor och kaffe/te.

Detta följdes upp med information om Boule, Studiecirklar och medlemsantal som nu åter är 200 stycken! Men viktigt att vi hjälps åt att försöka värva ytterligare medlemmar!

En resa är planerad i vår med bl.a. besök på Nordens Ark och mer information om detta senare.

Gudrun Engdahl berättade också att hon på senaste lokala pensionärsrådet fått reda på att det ska byggas nya hyreslägenheter i Vassmolösa.

Lotteridragning som vanligt och många glada vinnare gick hem med fina vinster.

Nästa månadsträff 15 december är i Tvärskogs församlingshem men då det inte finns någon Kalmar Lucia så ska vi se om det kanske går att lösa med någon annan lucia – inget löfte men ska undersökas!

Vi avslutade månadsträffen med att sjunga ”Du gamla du fria”.

Bilder från mötet hittar du i vårt bildgalleri.