Månadsträff nov -22

Månadsträff Ljungby-Mortorp SPF-Seniorer den 14 november 2022 i Trekanten

I S:t Olofs nyrenoverade kyrka hölls parentation över de nio medlemmar i Ljungby-Mortorps SPF som avlidit sedan förra året. Ett sextiotal av föreningens medlemmar hade mött upp till minnesstunden.

Parentationen leddes av församlingspräst Lars Ström.                                          Mörekören medverkade med sången Rör vid min själ och Christina Blomberg sjöng Dagen är nära och Amazing grace. Allt var mycket stämningsfullt och fint.

Efter parentationen bjöds medlemmarna på ärtsoppa i Olofsgården. Det var damerna i Trekanten med Kerstin Svensson i spetsen som hade ordnat det. Under samkvämet sjöng Mörekören under ledning av Dagmar Petersson ytterligare sånger bl a Annas visa, Bäst av allt och Minns i november.

Ordförande Bo Henrysson tackade festkommittén för förnämlig spis och Mörekören för vacker sång. Alla närvarande instämde unisont med en rungande applåd. Sedan informerade Bo bl a om vikten av att ha reflexer i dessa mörka tider och att aldrig uppge lösenord eller inloggningsuppgifter, om någon ringer för att försöka lura av den godtrogne detta.

Medlemsansvarige Stig Eriksson berättade lite om hur föreningens medlemsavgifter fördelar sig och uppmanade medlemmarna att skaffa sig möjlighet att betala via E-faktura. Det underlättar, menade han. Kerstin Svensson flaggade för kommande träff i Ljungbyholm den 12/12, då det bjuds på Julbord och föreningen får besök av Kalmar Lucia.

Avslutningsvis var det lottdragning och allra sist spelade Ann-Katrin Sandgren känsligt Sov på min arm på piano.