Månadsträff maj

Månadsträff den 2 maj 2018 i Tvärskogs församlingshem.

  • Mary Karlberg och Bo Henrysson

Bo inleder med informationen om att våra möten nu har bytt namn till Månadsträff!

Därefter sjöng vi för Britta som har fyllt 90 år. Hon tackade för sången och berättade att hon hade haft denna gången bara en liten fest – den yngste gästen var 3 månader och den äldste var 92 år!
En skön allsång följde med sången " Det är våren som kommit tillbaka igen" för vår varma och härliga dag.

Mary Karlberg var dagens gäst och hon hade ett anförande om sitt liv och arbete inom Scotland Yard. Hennes pappa var militär i Indien och där föddes Mary för 92 år sedan. Mary gick i skolan i England och utbildade sig till lärare. Det började bra men lärarbanan fick ett slut efter en tjänstgöring på en skola som var ett stort misstag med rektor och lärare som inte skötte sitt uppdrag. Då sökte Mary till Scotland Yard och kom in och blev den första polisen i släkten. Mary var en av de första kvinnliga poliserna inom Scotland Yard. Det var 40 som sökte till polisutbildningen och 9 kom in. Kvinnliga poliser patrullerade ensamma och hade inga försvarsvapen medan männen hade i alla fall en batong. Däremot var alla utrustade med visselpipa! Då hade allmänheten respekt för polisen och dess arbete. Uniformerna var skräddarsydda och det var enbart kjol som de kvinnliga fick bära. Mary delger oss ett antal episoder som hon var med om i yrket och det var mycket växlande och händelserikt.
Efter andra världskriget kom Mary till Sverige och undervisade i engelska till våra svenska poliser som hittills enbart lärt sig tyska. Marys blivande make träffade hon långt senare i Kalmar år 1963.
Bo tackade Mary med blommor och choklad!

Rosalie Nilsson tackade för deltagande och hedrande av hennes make Sven vid hans bortgång och begravning.
Sten Torstensson passade också på att tacka för uppvaktningen på sin
85-årsdag.

Stig Eriksson informerade om Tysklandsresan 17- 21 juni och att det finns platser kvar men att det nu var 41 anmälda.
Kerstin delade ut papper om resan till Gränna o Visingsö den 14 maj.
Ytterligare en resa kommer att ske – detta blir Kalmarresan och det är en endagsresa den 15 augusti – anmälan startade på träffen.

Bo gav oss sedan en fyllig och bra information om att vi bör söka Bostadstillägg. Vi är säkert flera om skulle få detta om vi bara kollade upp informationen. Seniorlotsen Marie ( tidigare "fixar-Marie" ) kan hjälpa till vid ansökan om du vill ha hjälp att fylla i blanketten. Samtidigt görs en prövning på om du är berättigad till äldreförsörjningsstöd. Denna sökning görs hos Pensionsmyndigheten.

Lottdragningarna (6 st,) genomfördes och applåd till Lotteriansvariga för deras fina arbete.

Tack även till dagens fikafixare!

Bo tackar alla närvarande och nu tar vi sommarlov för Månadsträffar och ses igen till sen sommaren!