Julbord för SPF-arna i Ljungby-Mortorp

Medlemmarna i SPF-Seniorerna i Ljungby-Mortorp kunde njuta av ett rikligt dukat julbord i Sockenstugan i Ljungbyholm i måndags den 11/12.

Drygt 90 personer hade bänkat sig i Sockenstugans stora sal och såg verkligen fram emot att få njuta av ett fullödigt julbord några veckor innan dopparedagen. 

Inte någon blev besviken och absolut ingen behövde gå hungrig från bordet. Här fanns alla de traditionella julrätterna: Skinka naturligtvis, sill i olika varianter, gravad lax och inlagd strömming. Varma rätter som Jansons frestelse, kroppkakor, köttbullar och prinskorvar mm.

Kalmarbygdens Lucia Ronja Nyblom och hennes tärnor besökte också sammankomsten under eftermiddagen. De bjöd på vacker skönsång, ofta i stämmor, Sankta Lucia naturligtvis men även Gläns över sjö och strand, Staffan var en stalledräng och många andra klassiska Luciasånger. Det var en stämningsfull halvtimme, som verkligen uppskattades av åhörarna.

Efteråt var det SPF-arnas tur att själva lufta sina stämband: Nu är det jul, Kom lilla vän, Nu tändas tusen och många andra sjöngs av hjärtans lust till följsamma Ann-Katrin Sandgrens ackompanjemang på piano.

Reseansvarig Anette Junker-Nilsson informerade om en kommande teaterresa till Stockholm i slutet av mars för att se musicalen Änglagård. Det blir spännande.

Ordförande Stig Eriksson avslutade sedan med att tacka alla som bidragit till att eftermiddagen blivit så lyckad och önskade sedan samtliga God Jul och Gott Nytt År!