Årsmöte februari 2019

SPF-Seniorernas i Ljungby-Mortorp årsmöte den 6/2 2019

Cirka 80 medlemmar av SPF-Seniorerna i Ljungby-Mortorp hade tagit sig till Tvärskogs församlingshem den 6 februari för sedvanliga årsmötesförhandlingar.

Årsmötet leddes av Göran Svensson.
Årsberättelsen redovisade 8 medlemsträffar, olika studiecirklar och en omfattande bouleverksamhet (hela 94 olika bouletillfällen, sommar som vinter).
Månadsträffarna är föreningens ryggrad. Föredragshållare som May Karlberg, med förflutet i Scotland Yard och diakon Björn Wennerström RIA var några av de intressanta personer som förgyllde dessa möten förra året. Två olika resor har föreningen arrangerat, dels en endagstur till trästaden Eksjö och en femdagarstur till Rügen och norra Tyskland, båda mycket uppskattade.
I skrivande stund har föreningen 193 medlemmar, som med tillförsikt ser fram mot 2019 års olika möten och aktiviteter.
Bokslutet visade ett eget kapital på 106 996 kr.
Verksamhetsplanen för 2019, som presenterades för medlemmarna, avslöjade att bl a fotbollsspelaren Roland Sandberg samt geologen Jan Mikaelsson kommer att besöka föreningen i vår. Dessutom planerar man resor till Danmark/Skagen och till IKEA-museet i Älmhult.
Bouleverksamheten fortsätter givetvis med samma intensitet som tidigare. I Södermöreskolans lokaler på vinterhalvåret och på Tvärskogs idrottsplats på sommarhalvåret.
Valen till de olika förtroendeuppdragen avlöpte smidigt, då valberedningen gjort ett gediget arbete. Bo Henrysson omvaldes som ordförande och Stig Eriksson omvaldes som medlemsansvarig och reseledare. Carl-Bertil Nelson nyvaldes till styrelsen.
Styrelsen består nu av Bo Henrysson, Kerstin Svensson, Stig Eriksson, Tomas Fröler, Gudrun Engdahl, Ingrid Johansson, Gunhild Roskvist, Ingvar Johansson och Carl-Bertil Nelson.
Förutvarande studieledare Per Öberg avtackades.
Sedan årsmötesförhandlingarna avslutats bjöds medlemmarna på extra förstärkt fika med ett flertal mycket goda tårtor till kaffet.
Agronom Rolf Larsson, medlem i föreningen sedan många, år presenterade sin nya bok Planetskötsel, där han tar upp de stora frågorna om mänsklig överlevnad på en planet i obalans.
En livlig diskussion följde på Rolfs lite tillspetsade uttalanden om bl a bilåkande, ekologisk odling och människans framtida livsmedelsstrategi.

Tomas Fröler

Läs årsmötesprotokollet här!