Matpatrullen

Slutrapport från Arbetsutskottet

EpiServerkurs

Intresseanmälan - gäller webbredaktörer i Kalmar län

2018-09-26 Distriksstyrelsen sammanträder

Plats Oxhagshemmet i Kalmar - St Kristoffers väg 3

Polisen varnar för telefonbedrägerier

BankID, bankdosa och dina koder är personliga värdehandlingar som du inte ska använda på uppmaning av någon som kontaktar dig. De är nycklar till dina pengar.

SPF Seniorerna och Skattebetalarna i SvD Näringsliv: ”Flyttskatterna behöver sänkas kraftigt”

Äldre har mot sin vilja blivit en stor bromskloss på bostadsmarknaden eftersom de förlorar så mycket på att flytta att de helt enkelt inte har råd att göra det. Samtidigt tränger de yngre hushållen ihop sig på för liten boyta, skriver Eva Eriksson, förbundsordförande för SPF Seniorerna, och Christian Ekström, vd för Skattebetalarna.

Expressen rapporterar om SPF Seniorerna och Skattebetalarnas nya rapport om flyttskatter

Ta del av Expressens rapportering om hur flyttskatterna negativt påverkar seniorers bostadssituation och flyttmöjligheter. Här kan du läsa om rapportens innehåll, en krönika om seniorers inlåsning på bostadsmarknaden och en intervju med ett vanligt seniorhushåll i hus.

Ny rapport: Flyttskatterna - låser in seniorer och stänger ute yngre

SPF Seniorerna och Skattebetalarnas förening presenterar idag en ny rapport: "Flyttskatterna - låser in seniorer och stänger ute yngre". Bostadsbrist i 243 av landets 290 kommuner i kombination med att Sverige står inför en betydande befolkningsökning gör det extra viktigt att det befintliga bostadsbeståndet används effektivt. Höga flyttskatter gör att åldersgruppen äldre mot sin vilja blivit en stor bromskloss på bostadsmarknaden.

SPF Seniorerna positiva till avgiftsfritt influensavaccin för äldre

Socialdemokraterna har idag gjort ett valutspel om att göra det avgiftsfritt för alla äldre att vaccinera sig mot influensan. En av motiveringarna till förslaget är att vården därmed blir lika över hela landet, eftersom bostadsort inte blir avgörande för hur mycket äldre ska betala för influensaskydd.

SPF Seniorerna och SKPF i Aftonbladet om pensionsfrågorna inför valet

Förbundsordförande Eva Eriksson och SKPF:s förbundsordförande Berit Bölander skriver att pensionssystemet inte klarar av det mest basala – att ge ekonomisk trygghet och en bibehållen standard på äldre dagar. Samhällskontraktet är farligt nära att upplevas som brutet nu.

Golf i Gränna och Tranås

Årets förbundsmästerskap i golf spelades i Gränna och Tranås den 16 - 17 augusti.

Boule i Falkenberg

Helgen den 25-26 augusti genomfördes SPF Seniorernas Förbundsmästerskap i Falkenberg. Tävlingen genomfördes som trippel i klasserna dam, herr och mix.

SPF Seniorernas valenkät om vård och omsorg: Alla vill väl men…

I senaste seniorpodden kan du lyssna på Gösta Bucht, sakkunnig inom vård och omsorg när han pratar om valenkäten. Mer välvilja än konkreta förslag när det gäller vård och omsorg. Så kan svaren på SPF Seniorernas valenkät till riksdagspartierna sammanfattas.

Stöd emot seniorers ensamhet

SPF Seniorerna har fått medel för att minska ensamheten bland seniorer. Regeringen har beslutat att tilldela drygt 2 miljoner kronor till projektet som under hösten ska genomföras tillsammans med PRO och SKPF Pensionärerna.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser