Månadsträff mars

Referat från månadsträffen i Trekanten den 6 mars 2019.

Ordförande Bo Henrysson hälsade alla välkomna och en ny medlem välkomnades speciellt.

Kerstin Svensson hälsade välkommen till Trekanten och ärtsoppan varefter Göran Svensson bar in grytan med den nykokta ärtsoppan. De närvarande ordnade upp sig i kö och tog för sig av soppa, knäckebröd, smör och ost. Vid borden fanns det också bullar som smakade utmärkt till soppan. Alla lät sig väl smaka och många hämtade mera soppa.

Sedan hälsades Roland Sandberg, varmt välkommen. Han berättade om sitt liv som fotbollsspelare.
Född i Karlskrona på 40-talet, började han spela i pojklaget i Jämjö vid 8-9 års ålder, dit han cyklade. Sedan har det verkligen fortsatt framåt. Han var med i Kalmar FF några år, där han gjorde 195 matcher och 98 mål. År 1969 blev han KFF:s andre A-landslagsman, debuterade i Moskva mot Sovjet. Resultatet blev 0-0. Roland Sandberg och Ralf Edström var ett fruktat radarpar i landslaget. 
Roland blev allsvensk skyttekung 1971-72 ( Åtvidaberg) och VM-spelare för Sverige 1974.
Han spelade för Kaiserslautern 1973 – 77 ( Tjänade som proffs 1 miljon/år).
Förutom alla landslagskamper och VM-skap har han också varit tränare och idrottslärare.
Tyvärr har han även råkat ut för skador, han har t.ex. två nya knäleder. Han är känd för sitt lugna och sportmannamässiga uppträdande.
Bo Henrysson tackade honom för hans spännande livsberättelse och överlämnade blommor.

Efter kaffet meddelade Stig Eriksson att resan till IKEA-museet har fått många anmälningar och kräver större buss, resan blir den 27 maj med avresa tidigt på morgonen. Resan till Skagern, i augusti, blir med Thomas-buss och båt till Fredrikshavn och efter Skagenupplevelserna åker vi samma väg tillbaka.

Studieledaren Carl-Bertil Nelson upplyste om att det blir studiecirklar om Skagen, Planetskötsel och Bridge. Bridgecirkeln är med material för nybörjare. Anmälan sker på utlagda listor.

Det nämndes också att det är musikkväll i Förlösa den 17 mars kl. 17:00. Entre: 150:-

Sedan följde lottdragning och det meddelades att nästa SPF-träff blir i Påryd den 3 april kl. 14.

Som avslutning sjöngs unisont Du gamla du fria.

Nedtecknat av Ingrid Johansson