IKEA-resan

Den 27 maj startade IKEA-resan med 53 glada SPF-resenärer. Något duggregn, men när vi stannade för fika i Tingsryd var det uppehåll. Rastplatsen var vid Kungastenarna, där tre kungar/kronprins hade skrivit sina namn vid besök i Tingsryd, och så hade vi fin utsikt över sjön Tiken.

Vid 10-tiden var vi framme i Älmhult och IKEA museum som är inrymt i världens första IKEA-varuhus. Vi fick en mycket trevlig guidning och lotsades genom alla utrymmen och hon berättade om hur Ingvar Kamprad med mycket små medel byggde upp sitt "imperium".

Efter guidningen väntade lunch i samma byggnad och det var förstås IKEAs kända maträtt, köttbullar – potatismos – lingon, och det smakade mycket bra.
Färden gick sedan till Urshult och ljushuset, och vars butik öppnats särskilt för oss. Köplusten var stor och det handlades ljus som var trekantiga, runda, platta och som hade alla möjliga former.

Åter till Tingsryd och besök hos Hammarplast och dess försäljningstält utanför fabriken. Mängder av plastdetaljer och en man vid kassan imponerade med att kunna priserna utantill i stort sett på alla varorna i tältet.

En kort förflyttning och vi var på campingen vid sjön i Tingsryd, där vi fick eftermiddagskaffe med fralla. Solen sken nu, och vi fick en fin hemresa och alla verkade nöjda med dagen.
Stig