Årsmöte

Årsmötet i Mariagården i Påryd 2020-02-05

Vår ordförande Bo hälsade de ca 90 SPF-are, som tagit sig till Mariagården i Påryd denna nästan vårliga februaridag, välkomna. Hörbarheten var utmärkt tack vare den nya ljudanläggning som pastoratet just införskaffat. 

Ett särskilt välkommen till dagens föreläsare konsumentvägledaren i Kalmar, Leif Holmström. Han berättade om sitt arbete med att hjälpa människor med konsumentvägledning och vad som allmänt gäller vid köp av varor och tjänster.
Det bästa konsumentskyddet har man vid köp från företag. Se till att alltid ha överenskommelsen skriftligt! Det finns särskilda hantverksformulär, där man noterar pris och tid för det överenskomna arbetet. Var noga med att spara kvitton. Öppet köp, bytesrätt och garanti är vanligt men inte obligatoriskt. Kolla!.

De vanligast ärendena (tvisterna) gäller köp av begagnade bilar och hantverkstjänster. Den som vill rådfråga Leif kan ringa 0480-450609 (Kalmar kommun).

Sedan var det dags för kaffe och mackor. Styrelsemedlemmarna hade bakat tårtor dagen till ära (årsmöte), och SPF-arna var inte nödbedda, när de väl bjöds att avsmaka de olika tårtorna. De var mycket goda!

Årsmötesförhandlingarna skedde under ledning av Göran Svensson. Verksamhetsberättelse och ekonomisk redovisning avslöjade ett innehållsrikt arbetsår där utgående balans nästan var densamma som vid årets ingång. När det kom till personval blev det de flesta fall fråga om omval. Ordförande Bo omvaldes liksom hela den del av styrelsen (4) som stod på omval. Endast programkommitténs medlemmar tackade för sig. Där blir det i fortsättningen styrelsen som kommer att stå för förslag till kommande program.

Efter avslutade årsmötesförhandlingar avtackades Jan Pettersson välförtjänt av ordf Bo för mångårigt ledarskap och främjande för/av bouleverksamheten.

Studieledare Carl-Bertil informerade om bridgen, som avslutas nästa vecka och om Mat och klimat, som har startat upp i vår.

Reseansvarig Stig berättade att Polenresan är fullbokad och skickade runt en anmälningslista till Västerviksresan den 7-8/6.

Lottdragning blev det därefter och vackert pianospel av Ann-Katrin Sandgren, "Räkna de lyckliga stunderna blott", avslutade sedan årsmötet.

Foton från årsmötet kan du se i bildgalleriet.

Protokollet kan du läsa här.