Månadsträff januari

Månadsträff den 8 januari 2020 i Olofsgården, Trekanten

Ordförande Bo Henrysson hälsade de ca 60 närvarande välkomna och särskilt de tre föreläsarna från Länsförsäkringar.

Magnus, Anders och David från Länsförsäkringar talade om de tre ben det medlemsägda företaget står på. Försäkringsdelen är sedan länge välkänd och etablerad, bankverksamheten är av senare datum och har sju kontor i Kalmar län med en omsättning på 13 miljarder kronor. Fastighetsförmedling har funnits fyra år i Kalmar län och har vuxit snabbt och är i dag den tredje största fastighetsförmedlingen i landet och siktar på en andra plats. Det framhölls vikten av att vara ute i god tid, gärna flera år, både när det gäller köp och försäljning.
Risgrynsgröt, skinksmörgås, kaffe och kaka smakade bra och åts under trivsam samvaro.

På studiefronten fortsätter bokcirkeln, "Mitt 60-tal" påbörjar den tredje cirkeln, Hjärngympagruppen fortsätter den 15 januari och Mat- och klimatcirkel börjar 22 januari.

Stig Eriksson meddelade att årets sommarresa går till Polen 11 till 15 augusti närmare information kommer senare. En två dagars resa till Västervik planeras till i maj.

Boulen börjar 9 januari tisdagar 12 - 14 och torsdagar 14 - 16 i Ljungbyholm.
Nästa månadsmöte är onsdag 5 februari i Påryd som också är årsmöte.

Efter sedvanlig dragning på lotterierna tackade Bo för dagen och uppmanade alla att vara rädda om sig. Fallolyckorna kostar samhället 13 miljarder om året så arbeta förebyggande i hemmet med att ha ordning på sladdar, mattor och annat som kan orsaka fallrisker. Utomhus - tänk på halkskydd vid behov och reflexvästar.