Månadsträff/Kroppkaksfest sept -23

Den 11 september kl 14 00 träffades Ljungby-Mortorps SPF-Seniorer för att bl a äta kroppkakor i Sockenstugan i Ljungbyholm. Drygt 90 medlemmar hade mött upp. Lokalen var fylld till bristningsgränsen.

Ordförande Stig Eriksson hälsade välkommen och introducerade eftermiddagens första föreläsare, Magnus Johansson och Nicole Börjesson från LF:s Fastighetsförmedling. De berättade om LF:s satsning på fastighetsförmedling och tillväxt under de senaste 10 åren. 190 kontor och 1 000 medarbetare. De informerade dessutom om ett sätt att flagga för en kommande försäljning. De har en modell som de kallar Försprång. Där lägger man ut objekt som man eventuellt vill sälja. Intresserade SPF-medlemmar erbjöds en besiktningsförsäkring mot dolda fel på nästan 10 000 kr, om man före den 31/12 anmälde sin bostad till just, Försprång.

Efter LF:s pass var det dags för representanter för Mobilitetsenheten i Kalmar kommun, Anders Stridarv och Robert Gustavsson, att reda ut parkeringsmysterierna i Kalmar centrum för de församlade SPF-arna.  Parkeringsappar, p-skivor, kartor, zongränser, avgifter och mycket mer avhandlades under drygt en halv timme. Många frågor blev det och stämningen blev ibland lite irriterad. Representanterna från kommunen redde dock ut det mesta på ett pedagogiskt och lugnt sätt och hänvisade även till Kalmar kommuns hemsida där mer information finns att hämta.

Så var det då dags för kroppkakorna. Den lokala festkommittén hade laddat upp med tre kroppkakor per man och det var välbetänkt, för de kära kroppkakorna hade en strykande åtgång.

Studieansvarig Barbro Olsson informerade sedan  om kurserna : HLR, Mobiltelefonhantering, Sjunga visor och Delad läsning mm. Kurserna startar i höst och ännu finns det utrymme för fler deltagare.

Eftermiddagen avslutades med lottdragning och fint pianospel av Ann-Katrin Sandgren bl a den vackra, Vi möts igen...

Vilket vi givetvis gör. Nästa träff blir den 16 oktober, då representanter från föreningen Veterantåget informerar om sin verksamhet.

Tomas