Månadsträff december

Månadsträff den 12 december i Mariagården, Påryd

  • Kalmarlucian gästar oss

Vår ordförande Bo Henrysson öppnade vår träff med en minnesstund över Inger Bergström som dog den 8 december. Bo Henrysson tänder ett ljus och läser dikten "En vindfläkt" av Nils Ferlin.

Vi har tre nya medlemmar som är med oss och de hälsas välkomna; Ann Isberg, Leif Johansson och Ronny Gustavsson.

Julbordet dukades upp med mat från Gerds mat i Nybro! Vi lät oss alla väl smaka och det smakade mycket gott så det togs om både en, två o tre gånger!

Traditionsenligt fick vi besök av Kalmars Lucia med levande ljus – vackert och stämningsfullt. Sången var magisk med fantastiska röster och stämsång.

Kaffet avnjöts sedan med pepparkakor, clementiner och äpple samtidigt fick vi information av ordförande Bo. Här kommer en del av den information som han delgav oss:

  • Skagenresan som vi ska göra till sommaren och att han tar fram material som vi kan använda på studiecirklar som startar efter nyåret.
  • Det nyöppnade biblioteket i Hagby är värt ett besök!
  • Björkhaga har nu sju korttidsboende och en demensavdelning.
  • Kalmarhem bygger tio lägenheter i Påryd.
  • Läs på vår hemsida och ladda ner SPF-appen som ger en bredare information.
  • Boulen har en tid kvar i år men startar igen tisdag den 7 januari. Vintertid spelas boulen i Södermöre skolan tisdagar kl. 12:00 - 14:00 och torsdagar kl. 14:00 - 16:00. Alla välkomna men med en särskild inbjudan till våra nya medlemmar.

Dags för lite julsånger som vi fått text till i häften på borden. Bra hjälp till sången fick vi av Ann-Katrin Sandgren som spelade på pianot.

Lotterna som vi fick när vi löste vår entré idag var det nu tid att se vilka som fick ta del av vinsterna som var många och som Kerstin Svensson hade tagit fram. Många glada miner hos de som gick hem med de fina vinsterna.

Avslutningen närmade sig och i år blev det en läsning av Viktor Rydbergs "Tomten" och den lästes av Ann-Marie Larsson.

God Jul och ett Gott Nytt År!