Månadsträff maj -22

Noterat vid månadsträffen i Ljungbyholm den 9 maj 2022

Vår ordförande Bo Henrysson hälsar oss välkomna. Dock blir det något senare än vanligt för det var ett härligt sorl i rummet och ute sken solen och snart fick vi höra en solskensberättelse av Bo.

Bo berättar om ett oväntat möte som har sitt ursprung för 80 år sedan. Det var ett nygift par som köpte en gård och sommaren 1943 anställdes en piga som skulle vara hjälp med allt på gården skulle det visa sig men mest skulle hon vara med den nyfödde gossen som paret fått.  Pigan heter Birgit och är 17 år och hon arbetar knappt två år på gården. Sedan skaffar hon egen familj och deras vägar skiljs åt.
Men nu efter 78 år har deras vägar mötts igen genom ett av Birgits tre egna barn, Marita som är vår SPF-medlem; och gossen som hon tog hand om - ni som var med på mötet vet nu att denne gosse var ” lille Bo”! Det var ett riktigt lyckosamt kärleksmöte mellan ”Pigan och LilleBo” .

Ing-Britt ger oss information om studiecirklar inför hösten och vill efterhöra intresset för att se vilka nya cirklar som kan startas. Se Programbladet för mer information!

Sedan blev vi underhållna av Christina Blomberg som spelade gitarr och sjöng tio underbara visor för oss! Hon började med tre av Alf Hambe: Kajsas udde, Visa i Molom och Baladen om Brunnsparks-Johanna och Gustav på torget. 
Fortsätter med ”Flicka från Backafall” av Gabriell Jönsson som skrivit texten, Prins Wilhelm skrev ”En sjömans visa”. Ett skillingtryck  ”Det var en gång en båtsman” som handlade om en dotter till en mandarin. 
Fyra avslutande visor: ”Den rätte” text av Erik Lindorm. ”Blomman”, av Martin Koch.  ”Får jag lämna några blommor” och ”I folkviseton” av Nils Ferlin. ”Har du visor min vän, sjung dem nu” av Bengt  Ahlfors. 
Tack för denna fina stund Christina! Kerstin ger henne en bukett rosor.

Stig Eriksson påminde om resan till Eksjö då det finns några platser kvar.

Förslag på kommande resor: Målerås glasbruk och Luffarmuseet; Karlsborg och Göta kanal; Västervik.

Lotteriet hade många förväntasfulla  - Vinner jag/vem vinner - Och de hade 17 vinster att dela ut på tre olika lotterier!!! Många glada vinnare och tack för all glädje lotteriet sprider!

Nästa månadsträff är den 6 juni i Karlslundas Hembygdspark, Påryd.

Ann-Katrin avslutar träffen med  skönt pianospel – Sjösala vals - och Bo avslutar och tackar Ann-Katrin.