Månadsträff nov -23

SPF-Seniorerna i Ljungby-Mortorp samlades i Tvärskogs församlingshem en kulen novemberdag till en minnesstund för under året avlidna medlemmar.

Ett sextiotal medlemmar hade mött upp. Ordförande Stig hälsade alla välkomna och särskilt församlingspräst Lars Ström, som skulle hålla i minnesstunden.

Ann-Karin Sandgren och Christina Blomberg inledde med piano och solosång, När ett barn kommer hem om kvällen.

Nio av föreningens medlemmar hade avlidit det gångna året. Ett ljus tändes för var och en av dem.  Lars Ström utgick från det blad han hade fått med de nio medlemmarnas namn och konstaterade att   ett bara namn kan väcka många minnen. Därför kan ett pappersark, som det här innehålla så mycket tänkvärt. En livsgärning  och en bild av en maka/make, släkting, vän, granne eller föreningsmedlem växer fram, bara man hör namnet. Vi efterlevande har anledning att med stor tacksamhet få begrunda den tid vi fått dela vår tid med våra nu avlidna medmänniskor.

Minnesstunden avslutades med Lars Berghagens vackra psalm 875, Då knäpper jag mina händer.

Efter smörgåstårta och kaffe vidtog Minnesstundens andra halva.

Git Åkesson från Gits begravningsbyrå i Tvärskog informerade om ”Vita arkivet” och olika gravskick och Ludvig & co om arvsregler och Framtidsfullmakt mm .

Barbro Olsson flaggade för kommande studiecirklar bl a Digital säkerhet 28/11 och körsång under våren.

Anette Nilsson- Junker påminde om resan till Linköpings Julmarknad den 2/12. Ännu finns det tid att boka resan.

Innan alla skildes åt och gick hem, var och en till sitt sjöng Christina Blomberg, Älska mig för den jag är ackompanjerad av Ann-Katrin Sandgren på piano.