Årsmöte feb -24

Vårt årsmöte 2024 avhölls i Olofsgården i Trekanten.
Vi var ca 70 stycken på plats. Lokalen var i det närmaste fullsatt.

Vår ordförande Stig Eriksson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Göran Svensson ledde mötesförhandlingarna. Från styrelsens verksamhetsberättelse kan nämnas, att vi under året haft 10 olika månadsträffar, gjort en längre resa till Dalarna och en kortare till Eriksbergs naturreservat i Blekinge.

Vi har som vanligt haft en mycket omfattande bouleverksamhet och haft flera olika studiecirklar under året bl a Stickcafé, Läsecirklar och studerat 70-talets Sverige. Allt detta vet ju de flesta, men uppgifterna ska givetvis finnas med i en förenings årsberättelse. 

Vi har en god ekonomi. Balansrapporten redovisade tillgångar på 110 000 kr.

När det gällde olika val till styrelsen hade Stig undanbett sig omval som ordförande. Då steg Ing-Britt Nordahl-Jaensson fram och tog på sig ordförandeskapet. Bra gjort! Övriga i styrelsen är: Anette Nilsson -Junkar v. ordförande, Kerstin Svensson kassör, Gudrun Engdahl v. kassör, Tomas Fröler sekreterare, Gunhild Roskvist v. sekreterare, Ing-Britt svarar som tidigare för medlemsregistreringen, men Anette ska biträda henne i arbetet. Barbro Olsson och Stig Eriksson invaldes i styrelsen. Barbro är studieledare biträdd av Christina Blomberg och Anette är reseledare biträdd av Kerstin.

Vi beslutade höja medlemsavgiften till 280 kr. Ett resultat av att förbundet höjt med 30 kr och vi hade bara att följa med. Dessutom höjde vi inträdet vid våra månadsträffar till 100 kr. En av anledningarna var att våra underhållare har blivit dyrare på senare tid.

Tommy Elmgren underhöll denna gång och det uppskattades mycket av oss som var där. Lotteriet på våra inträdesbrickor blev populärt, eftersom Inger Håkansson hade skänkt en hel del vinster utöver de vanliga. Som förra året blev det tårtkalas till kaffet. Styrelsen hade bakat. Det fanns sju olika sorters tårtor att välja på.

Tomas