Skaffa e-post

Det är enkelt att få en egen e-post. Nedan finns exempel på två stycken, Googles gmail.com och Microsofts outlook.com. Båda är likvärdiga och gratis. De ger dig e-post på nätet som du nå om du har tillgång till internet.

Se även UR - Seniorsurfarskolan

Gör så här:

Gmail

1. Skriv gmail.com i din webbläsare

2. Klicka på Skapa ett konto, längst ner på sidan

3. Fyll i blanketten med ditt namn, den e-postadress du vill ha, ett bra lösenord, ditt mobiltelefonnummer och bekräfta captcha koden (se info, http://sv.wikipedia.org/wiki/Robotfilter), godkänn användarvillkor och om du vill klicka bort att Google får visa annonser från andra webbplatser.

4. Klicka på Nästa steg (Väljer du en e-post som redan är upptagen får du prova igen tills du hittar en egen unik e-postadress).

5. Om du vill lägg till ett profilfoto följ instruktionerna sedan klicka Nästa

6. Du får en välkomsthälsning, klicka Fortsätt till Gmail

7. Klart

Passa på att titta på snabbintroduktionen så blir det lättare att förstå hur din nya e-postlåda fungerar.

Outlook

1. Skriv outlook.com i din webbläsare

2. Klicka på Har du inget Microsoft-konto? registrera dig nu. (Text längst ner till höger på sidan.)

3. Fyll i blanketten med ditt namn, den e-postadress du vill ha (här kan du välja om du vill ha @outlook.com, @hotmail.com som avslutning på din e-postadress. Välj ett bra lösenord, fyll i ditt mobiltelefonnummer och klicka på ”välj en säkerhetsfråga”, du får flera frågor som du kan välja bland. Avsluta med att bekräfta captcha koden.

4. Godkänn användarvillkor genom att klicka på den blå knappen Jag accepterar. På samma sätt som i exemplet ovan – väljer du en e-post som redan är upptagen får du prova igen tills du hittar en egen unik e-postadress.

5. Klart