Brukar du lyssna på Seniorpodden

Det finns nu ett tjugotal "poddar". Klicka på "Läs mer" för att komma till förbundets webbsida med poddarna.

DM i boule 2019

Kvalificeringstävling spelas fredag den 10 maj med start kl 10.00 på Jernvallen i Kallinge, gällande hela Blekinge. Registrering för spel kl 09.30

Kommunens IT-Café

Hej vi fortsätter med IT-Cafét i Jämjö lokalen vid sidan om Biblioteket. Vi träffas varannan Torsdag mellan kl. 14.00-16.00

Varning falska telefonsamtal!

Bedrägerier via falska telefonsamtal ökar kraftigt och många förlorar sina pengar genom att de luras att lämna ut kortuppgifter och koder eller logga in på sin bank. Polisen ger tips för att undvika att du ska drabbas. Sprid budskapet till alla du bryr dig om

Trygg Vardag med speaker och skylta

Trygg Vardag är en ny teknikhubb med sex tilläggstjänster som Göteborgs Stad upphandlat för äldreomsorgen. Filmen visar möjligheterna...

Synpunkter

Har du frågor om – eller synpunkter på – vår verksamhet och programinriktning, kontakta någon i styrelsen. Vi är alltid öppna för nya tankar och idéer.

Ansöka om Bostadstillägg 2018-2019

Vi har sammanställt en enklare version om hur man går tillväga för att söka bostadstillägg från Pensionsmyndigheten. Alla våra medlemmar bör gå in och kolla om man har rätt till bostadstillägg, det kan hjälpa upp vardagen om man har rätt till hjälpen.

Åldersdiskrimineringen måste upphöra omgående!

Åldersdiskrimineringen av Sveriges seniorer måste upphöra omgående. Livserfarenhet är positiv och behövs i större utsträckning i det svenska samhället, enades SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson och riksdagsledamot Barbro Westerholm om när de möttes på Pensionärsparlamentet i Umeå.

Välkommet med avskaffad särskild löneskatt

Den särskilda löneskatten för äldre avskaffas från och med den 1 juli i år. SPF Seniorerna välkomnar riksdagens beslut.

Ny rapport: Bostadstillägg i särskilt boende – kommunernas kassako?

I genomsnitt för de sju kommunerna får pensionären behålla 37 procent av bostadstillägget på 2 700 kronor per månad, alltså ungefär 1 000 kronor. Samtidigt medför de ökade avgifterna för särskilt boende på grund av det tillkommande bostadstillägget att 63 procent, eller 1 700 kronor, av bostadstillägget dras in av kommunerna.

SPF Seniorerna träffade LO:s ordförande

SPF Seniorerna i samtal med LO:s ordförande om bland annat pensionssystemet

Varför togs satsningen på Äldrelyftet bort, regeringen?

Vår förvåning och besvikelse över att regeringen har valt att plocka bort satsningen på "Äldrelyftet" i budgeten är stor! Därför går vi nu ut i ett gemensamt debattinlägg tillsammans med PRO och Riksidrottsförbundet.

SPF Seniorerna lyfte viktiga frågor på Moderata seniorers årsstämma

Som en del av vårt påverkansarbete för att förbättra villkoren för seniorer träffar och samtalar SPF Seniorerna med alla politiska partier vid olika tillfällen.

Bedrövligt att dra ner på äldreomsorgen i vårbudgeten

SPF Seniorerna kommenterar regeringens vårbudget: bedrövligt att dra ner på äldreomsorgen

Mindre pengar till äldreomsorgen i vårbudgeten?

Imorgon onsdag 10 april presenterar regeringen sin vårbudget. SPF Seniorernas presschef uttalar sig i dagens Aftonbladet om de besparingar inom äldreomsorgen som väntas finnas med.

Äldreomsorgssamtal med spanskt kooperativ

SPF Seniorerna i samtal med Faecta, kooperativ inom socialt arbete och äldreomsorg i Andalusien, om svensk och spansk äldreomsorg.

Pensionärsskattekalkylatorn uppdaterad med 2019 års siffror

Nu är SPF Seniorernas Pensionärsskattekalkylator uppdaterad med 2019 års siffror.

EU-valet: Hallå där Fredrick Federley, Centerpartiet

Senioren intervjuar partiernas EU-kandidater. Centerpartiets toppnamn Fredrick Federley betonar ekonomins betydelse för seniorer.

”På Island jobbar man mycket och länge”

På Island är målet att pensionen ska vara 65-70 procent av lönen. I Sverige ligger vi långt under det, med omkring halva lönen kvar.

”Förlust för samhället att låta bristen fortgå”

Gösta Bucht, SPF Seniorernas sakkunnige i vård- och omsorgsfrågor, tror att samhället skulle ha mycket att tjäna på att bygga fler särskilda boenden.

Pensionärsparlament kan få efterföljare

Pensionärsparlamentet i Umeå avslutades på fredagen (17/5). Men det kan vara början på något nytt.

Packa en picknick

Matiga smörgåsar, minipajer, sallad, smoothie och mjuk kaka passar såväl i väntan på valborgsbrasan som på skogsutflykten eller vid säsongens första besök i sommarstugan.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund