"Sill & Päror i stallet" 2 juni

Drygt 60 Willbattingar hade mött upp till efterlängtad försommarfest på Gamlegård

  • Mingel under lummiga linden på Gamlegård i skön försommarkväll. Foto IL

Festen inleddes med mingel under linden på Gamlegårds vackra innergård. Kvällen var ljuv.

Ingemar nämnde i sin välkomsthälsning att ordförande Christina, som blivit sjuk och tyvärr anmält frånvaro, hälsade till oss alla. Nya medlemen Kurt Gullberg hälsades särskilt välkommen.

Samfällt sjöngs sången till Villand, vår egen ”nationalsång” med kvällens solist Sanna Äppelblom som sångledare. Ett rungande leve för SPF Willbattingen utbringades.  Festen var i gång !

Inne i stallet avnjöts Matjes från Klädesholmen och färskpotatisprimören Solist från Kiaby kombinerat med gräddfil, gräs- och rödlök. Brödet var bakat av Aina Nordström.Till kaffet spetsades med Ivöbagarens smarriga jordgubbstårta. Alltså – Vilken måltid !

Mot slutet av måltiden när alla var mätta och nöjda sjöngs under Calle Gullbergs och Ingemars ledning den stämningsfyllda och mycket passande dryckesvisan
”Här är Gudagott att vara”. 

Aftonens underhållare 7-manna-Coverband med solisten Sanna Äppelblom
såg till att stämningen var på topp. De bjöd på gamla godingar som lockade till spontandans.

Plötsligt var det dags att blåsa av. Ingemar tackade för en lyckad fest med försmak av midsommar. Till värdparet Anita och Sven-Anders, riktades ett stort Tack samt överräcktes presentkort med hopp att få komma tillbaka till nästa år.
Lång applåd.

/IL