Carolin Dahlman gästar       Fjälkinge - Seniorer

Ett samarrangemang mellan SPF Willbattingen, Norra Willand och PRO Fjälkinge

  • Carolin D berättar. Lokalen fullsatt......Foto Ingemar L

Den 7 november mötte 100-talet Willbattingar och PRO:are från Fjälkinge upp i Kiaby församlingshem för att lyssna på Kristianstadsbladets ledarskribent och inte helt obekanta Carolin Dahlman som inleder med frågan: "Hur många läser Bladets pappersupplaga"? De flesta händerna var i luften. Dock finns en liten oro vad som skall hända med pappersupplagan i framtiden.

Carolin berättar om sitt jobb med inlevelse och entusiasm. Liknar sig lite med "Pippi". - Inget är omöjligt. Hennes ledarsidor är omtyckta av de flesta. Mycket för sättet att trycka på ömma punkter som vi kan identifiera oss med. Som exempel kan nämnas dagens ledare med paradisläckan i fokus eller hur våra skattemedel används på slösaktigt sätt istället för att komma medborgarna till godo ex. inom rättsväsende, vård och utbildning.

Carolin jobbar ensam med uppgift att dagligen ansvara för att bladets ledarsida blir fylld och designad. Hon brinner av debattlusta. Sticker man ut hakan får man också stå ut med mer eller mindre grova skällsord. Viktigt att grupper i olika konstellationer inte låser in sig i egna bubblor. Hon betonar att man måste kunna tala med varann.

I dagens digitala värld är arbetsplatsen av underordnad betydelse. För Carolins del gäller Kristianstad tre dagar i veckan och övriga dagar i Stockholm. Hon finns på facebook instagram, mm. Inte nog med det. Carolin berättar också att hon medverkar i TV4 morgonprogram var annan fredag som debattör i massmediala frågor.

Åhörarna var mycket nöjda och besvarade budskapet med en varm applåd.

Tack Carolin för ditt besök.

Mera information finner du på www.kristianstadsbladet.se/ledare

2017-11-13 /IL