Digital resa - ett tillfälle att få veta lite om Herta Müller, nobelpristagare i litteratur.

Resekommittén inbjuder till en musikalisk och litterär resa tisdag 20 oktober, med läsning ur Herta Müllers verk, nu 11 år efter att hon blev tilldelad Nobelpriset i litteratur. Nora spelar gitarr och berättar om längtan efter yttrandefrihet under kommunistiska perioden.

Natur- och kulturvandring i Grillby

Reportage

Virtuell rundtur på några av Rumäniens mest uppskattade spa och termalbad 6 oktober

Resekommittén fortsätter i dessa Coronatider samarbetet med resebyrån Experience Transylvania, som erbjuder gratis digitala resor till Rumänien

Digital stadsrundtur i den transsylvanska staden Sibiu/Hermannstadt 29 september

Resekommittén fortsätter i dessa Coronatider samarbetet med resebyrån Experience Transylvania, som erbjuder gratis digitala resor till Rumänien.

OBS! 25 september är det manusstopp för Medlemsforum nr 7

Manus stopp för Medlemsforum nr 7 är 25 september 2020! Det datum som står i Medlemsforum nr. 6 är fel. Vi ber om ursäkt och hoppas att det inte har skapat något problem för er. Redaktionen Bo Lundgren

Natur- och kulturvandringen i Grillby

Annons

Resekommittén online-resa 15 september

Annons - en tidsresa om Rumäniens sista kung!

Natur- och kulturvandring vid Pukberget

Reportage

Kursinbjudan

Seniorer mittemellan två val

Eva Eriksson i Expressen om bristande respekt för långt arbetsliv

Som pensionär ska det synas i plånboken om man jobbat i 40 år eller inte alls. Det har Pensionsgruppen slagit fast, men enligt SPF Seniorernas uträkningar som presenteras i Expressen så faller deras åtgärder platt.

Eva Eriksson om de nya rekommendationerna: glädjande

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar de ändrade rekommendationerna för 70 år och äldre. Det är glädjande att vi seniorer nu omfattas av de allmänna rekommendationerna, nu måste också andra ta ett större ansvar.

Peter Sikström i Dagens Nyheter om oron när bankfacken försvinner

Hos begravningsbyråer kan man förvara dokument men det finns inget bra alternativ till bankfacken i fråga om andra värdesaker menar Peter Sikström, generalsekreterare SPF Seniorerna.

Eva Eriksson i Sveriges Radio om att begränsa mängden personuppgifter på nätet

SPF Seniorerna vill att regeringen ser över vilka uppgifter som ska få publiceras på olika personuppgiftssajter. Det är ett viktigt steg för att minska risken för att äldre utsätts för brott, menar Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna.

Digital hälsning från Eva Eriksson

SPF Seniorernas ordförande Eva Eriksson gläds över de aktiviteter som trots pandemin pågår ute i landet. Vi behöver varandra ännu mer i dessa tider och vi behöver också bli fler som går med i SPF Seniorerna, säger Eva. Se hennes digitala hälsning här.

Eva Eriksson i Seniorradion om pensioner

Seniorradions Rolf Vingemar har samtalat med SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson om pensioner och om bristerna i pensionssystemet. Lyssna på radioprogrammet här.

Skydda äldre från brottslingars efterforskningar

Man bör själv få bestämma om uppgifter om en själv ska publiceras på digitala söktjänster. Det menar SPF Seniorerna som skrivit till justitieminister Morgan Johansson.

Webinarium om vård och omsorg – vad vill du ha svar på?

SPF Seniorerna kommer inom kort att arrangera ett webbsänt seminarium om aktuella sakfrågor som rör vården och omsorgen om äldre. Har du som medlem frågor eller funderingar du vill ha svar på?

Seniorpolitiskt webbmöte

Eva Eriksson, förbundsordförande för SPF Seniorerna, och riksdagsledamot Ann-Britt Åsebol (M) diskuterade idag aktuella seniorpolitiska frågor som bostäder och pensioner under ett webbmöte.

Möte med SKR om resurstillskott och långsiktig planering

Samtalet med SKR (Sveriges kommuner och regioner) handlade om hur kommunerna nu ska hantera de extra tillskott man fått från staten för äldreomsorgen men också de mer långsiktiga frågorna.

Nya smaker

Med ganska vanliga ingredienser kan man få till spännande rätter om man tänker lite nytt. Det har kokboksförfattaren Jessica Frej gjort, och bjuder här på läckra vegetariska recept, alla för fyra personer. Lätt att göra, gott att äta!

Polens okända pärla

De masuriska sjöarna är ett naturskönt område i norra Polen. Men mitt i idyllen bland kanaler och båtar finns också spår från en mörkare tid.

SL backar – inga böter om du inte kan köpa giltig biljett

Kritikstormen fick SL att ändra sig. Om du inte har möjlighet att köpa en giltig biljett ska du inte tvingas betala böter vid en kontroll.

”Det känns så bra långt in i hjärteroten”

Hon har kämpat hårt mot särbehandlingen av 70-plussarna. När de särskilda reglerna nu faller är lättnaden stor hos Barbro Westerholm.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Uppsala län

Ändrade restriktioner

Från Folkhälsomyndigheten

Coronainformation

Extra kurs i digitalt arbete

Inbjudan till ny digital kurs

Kursinbjudan

Folkhälsomedel

Smart Senior

Digitala möten

Egna föreningsannonser

Lokala sponsorer med rabatterbjudanden

Aktuella kampanjer från vårt förbund