Matlagarna i nya lokaler

Nu träffas de i OK Tisarens stuga.

  • Erich smälter smör o skivar kassler
  • Kvarnis blandar sallad
  • Per-Åke med den färdiga moccamoussen
  • Erich smälter smör o skivar kassler
  • Kvarnis blandar sallad
  • Per-Åke med den färdiga moccamoussen

Rapport 1 från köket.
Årets första matlagning med de fantastiska åtta kockarna inleddes med att Erich och Kvarnis träffades på ICA. De skulle försöka hitta ingredienser till en tre-rättersmiddag. Det gick ganska bra. Det blev dock fel köp av det som skulle vara med, mer om det senare.
Vi har ju bytt kök, nu håller vi till i HOK-stugan. Dit anlände deltagarna och fick använda pingvinsteg för att ta sig från bilarna till stugan, för det var fruktansvärt halt utanför.
När vi hängt av ytterkläderna så fördelade Kvarnis upp ingredienserna i tre högar. Förrätten som denna gång skulle göras av Lars-Erik och Jan-Ove bestod av lax, färskost, pepparrot, ägg och grön sparris. Tyvärr så saknades dill och vi fick byta ut gröna sparrisen till gul som visade sig vara lite träig. Rätten fick dock godkänt efter att vi inmundigat den.
Varmrätten stod Erich och Kvarnis för. Det skulle bli gratinerad kassler med ananas. Erich satte igång med att skära upp kasslern och skulle ha haft ananasskivor mellan varje kasslerskiva. Men med ålderns rätt så hade Kvarnis köpt med sig krossad ananas istället för skivad.
Men som någon sa, det var i alla fall ananas med i rätten. In i ugnen efter att ha tillfört créme fraiche och riven ost. Till detta serverades en grönsallad som Kvarnis kallade för bantartillägg, samt kokt ris. Det räckte och blev över och gott var det också.
Till sist skulle Hans och Per-Åke tillaga en fantastisk dessert. Det skulle bli Moccamousse. I den ingick smulade Ballerinakex, mörk och vit choklad samt snabbkaffe, ägg och vispgrädde. Det blev en riktig dessertbomb som gjort för dem som bantar. Men sagolikt gott. Här fattades inga ingredienser som tur var. Till detta serverades kaffe.
En fantastisk dukning och diskning utfördes av Göran och Leif. De sistnämnda fick också bestämma maträtter till nästa gång.
Med försiktiga pingvinsteg lämnade de mätta gubbarna köket.

Kocken