Rapport från dag 3 hösten 2017

Avokado med ägg o reker, kalops och solbränd brylépudding

  • Dagens ingredienser
  • Brylépudding på g
  • Kvarnis balanserar välfylld avokado
  • Dagens ingredienser
  • Brylépudding på g
  • Kvarnis balanserar välfylld avokado

Ny skrivare denna gång, den ordinarie från Östansjö smörjer kråset vid Viby hembygdsgård.
Övriga sju tog sig upp i hissen som numera bara tar 5 st. åt gången, (står på lapp i hissen). Vi klarade oss upp helskinnade och där började striden om spisen. Kvarnis och Erik deltog inte i striden, förrätten gick att göra utan spis. Vi gröpte ur avokadona och fyllde dem med reker (ursäkta språket), ägg och avokadorester samt majonnäs och dill, mycket gott.
Per-Åke och Hans, två gamla jägare som är vana att skära i kött tog sig an kalopsen bestående av högrev samt potatisen. De behövde ockupera spisen ganska lång tid för att bli klara. Även denna maträtt blev mycket lyckad.
Jan-Ove och Lars-Erik behövde komma åt ugn och spis där de skulle göra brylépudding som när den var klar skulle efterbrännas. Efterbränningen gick inte så bra (man saknade eldaren Ove) men det blev en brun yta på puddingen som serverades i små byttor.
Tyvärr så saknades en matlagare vid dukningen och disken men Göran skötte det mycket proffsigt med hjälp av diskningsexperterna Erik och Jan-Ove. Maten avåts under mycket diskussioner om ditt och datt.
Ove och Göran fick i uppdrag att ge oss exempel på nästa veckas meny.
Så var dagens mat ett minne blott och gott var det även denna gång.
Hissen ner gick bra trots att vi gått upp i vikt

Lars Kvarnström, stf skrivare