Promenera i Ekoparken

Onsdagar promenerar vi i Ekoparken. Samling nedanför Tingshuset kl 11:00.

Alla inomhusaktiviteter inställda

På grund av gällande restriktioner är alla inomhusaktiviteter inställda. Gäller även gympa och vattengymnastik. Nedan ser du den senaste Coronastatistiken för Hallsberg

Tillsammans bryter vi ofrivillig ensamhet

I ett samarbete mellan SPF Seniorerna, PRO, SKPF, Studieförbundet Vuxenskolan och Hallsbergs kommun har en informationsbroschyr tagits fram. Där kan du hitta kontaktpersoner som du kan ringa om du känner dig ensam eller bara vill prata med någon. Broschyren kommer att skickas ut till alla i Hallsberg som fyllt 75 i år. Du kan redan nu se broschyren nedan.

Äldrelinje öppen i Hallsberg

Om du behöver någon att prata med så är Äldrelinjen bara ett samtal bort, öppet vardagar kl 13 - 15 på telefon 0582 68 60 48

Ny rapport med uppdaterade siffror för seniorers sysselsättning 2020

SPF Seniorernas rapport visar att seniorer trots pandemin fortsätter att jobba i allt högre grad, och därmed bidrar allt mer till den ekonomiska aktiviteten i Sverige. Förra året jobbade mer än var fjärde person i åldern 65–69 år och mer än var tionde person i åldern 70–74 år.

Eva Eriksson i digitalt seminarium hos Socialdepartementet om vägar till högre pension

SPF Seniorernas Förbundsordförande Eva Eriksson deltog i ett digitalt seminarium på temat ”Vägar till högre pensioner” tillsammans med bland annat socialförsäkringsministern och Danmarks arbetsmarknadsminister.

Sysselsättningen bland 65-74-åringarna fortsätter att öka trots pandemin

Tidningen Dagens Nyheter lyfter SPF Seniorernas rapport ”Seniorer som jobbar” som visar att 230.000 seniorer i åldrarna 65 - 74 år kommer att arbeta 2025 om trenden håller i sig. Det är oerhört viktigt att pensionssystemet kopplas till de övriga reglerna på arbetsmarknaden säger Eva Eriksson.

Varning för bedrägerier kring vaccination

Nu är det många som vill vaccinera sig mot covid -19 och det utnyttjar bedragare. Varje vecka får polisen in anmälningar om bedrägeriförsök, som ofta sker via telefon. Bedragarna hittar hela tiden nya tillvägagångssätt som de anpassar efter omvärlden.

Kvinnors totala pension 31 procent lägre

Kvinnors pensioner är mycket lägre än mäns. Men det går att påverka.

Krav 8 mars: Synliggör äldre kvinnors psykiska ohälsa

Gör upp med ålderismen och synliggör årsrika kvinnors psykiska ohälsa. Det kräver Barbro Hejdenberg Ronsten, Christina Allaskog och Alexandra Charles von Hofsten på internationella kvinnodagen.

Seniorens svenska hälsoresa

Vill du träna, dansa, vandra, yoga och få nya insikter? Följ med till Hotell Riviera Strand precis vid havet på den vackra Bjärehalvön i Skåne.

Härlig husmanskost

Senioren har samlat ihop åtta goda husmanskostrecept. Smaklig måltid!

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Örebrodistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser