Nya restriktioner från 1 december

Från och med den 1 december kommer vaccinationsbevis att införas vid sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 100 personer inomhus. Genom att kräva vaccinationsbevis av deltagare kan en arrangör fortsätta att bedriva sin verksamhet utan att behöva följa andra begränsningar.

  • Läs mer
  • 2021-11-25T19:29:41.0000000+00:00

Trygghetsboende och vanliga bostadsrätter planeras i kvarteret Berg.

Sydnärkesföretaget Innobo (In och bo) har fått rättigheterna för bostadsbyggnad i kvarteret Berg. Man planerar för tre hus varav ett som trygghetsboende för äldre.

  • Läs mer
  • 2021-11-20T09:22:06.0000000+00:00

Programmet för höst-vinter 2021-2022 finns nu utlagt under Aktiviteter

Välj aktiviteter högst upp i den blå raden på hemsidan för att se programmet.

  • Läs mer
  • 2021-10-07T12:37:29.0000000+00:00

SPF Seniorernas krav på den tillträdande regeringen

SPF Seniorerna vill gratulera Magdalena Andersson till statsministerposten. Vi hoppas på ett mycket gott samarbete framöver. En äldreminister med samordningsansvar, ett helhetsgrepp på pensionssystemet och en trygg vård och omsorg är några av de krav som SPF Seniorerna ställer till den tillträdande regeringen.

SvD Debatt: Ta bort pris­skillnader för läkemedel på recept

Vissa läkemedel på recept kan kosta olika mycket hos olika apotek. Det är dags att avskaffa prisskillnaderna skriver Thony Björk, sakkunnig läkemedel SPF Seniorerna, i en debattartikel.

Följ upp och utvärdera seniorers läkemedelsbehandling

– Vi vill att läkemedelsbehandlingen förbättras så att fler seniorer får läkemedel som passar just dem och färre får läkemedel som inte är lämpliga säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

SPF Seniorerna i Aftonbladet om den nya budgeten

Oppositionens budget som klubbades igenom innehåller bland annat sänkt skatt för landets pensionärer och höjt bostadstillägg. Anna Eriksson, sakkunnig pensioner SPF Seniorerna, kommenterar delar av budgeten i Aftonbladet.

Klart med nya avsnitt av Hemmagympa med Sofia

Nu är det klart med ytterligare avsnitt av ”Hemmagympa med Sofia” Inspelningarna pågår för fullt och programmen ska börja sändas efter jul. ”Hoppas ni ska tycka om dem!” skriver Sofia Åhman på Instagram.

Kyckling med bulgur och vitlökscrème

Den här rätten passar också bra med lax. Vill du att det ska gå ännu snabbare – byt bulgur mot couscous. Längre ned hittar du en länk till fler busenkla recept.

Pensionsgruppen i kris när pensioner blir valfråga

Det nya garantitillägget är i praktiken en höjning av garantipensionen. Därmed har V, S och MP kört över Pensionsgruppen, vars existens kan vara hotad.

Första advent – och en del julpyssel

Idag är det första advent och dags att tända första ljuset. Senioren tipsar om lite olika julpyssel du kan göra själv.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Örebrodistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser