Maj

Månadsmöte den 25 maj med bilder från New York och Curacao

Jan Adamsson visade bilder och berättade underhållande om en resa till New York och Curacao.
Vi fick mycket intressant information. Bland mycket annat fick vi veta att alla immigranter till USA togs emot på Ellis Island och att de där fick genomgå läkarkontroll innan de fick gå i land på Manhattan för vidare färd ut i landet. Bilder visades av huset där John Lennon bodde samt av minnesplatsen i Central Park liksom bilder på de nya byggnader i spegelglas som uppförts på platsen där det förstörda World Trade Center låg. Vi fick också se att man firar svensk midsommar mitt i New York och att Sverige är den största importören i världen av Brooklyn Beer.
Efter New York kom turen till fina bilder från ett färggrant och varmt Curacao. Ön är en autonom del av Nederländerna och holländska är ett av de officiella språken.
Efter bildvisningen informerade Ulla Johansson från Väntjänsten om en trivsam eftermiddag för seniorer fredag den 10 juni i Folkets Hus, Östansjö.
Inga Alexandersson berättade om vad som behandlats på KPR. Bland annat är matfrågan aktuell igen. Lars Kvarnström gick igenom sommarens resor och informerade om höstens studiecirklar och Hans Nilsson presenterade namnlistor för kontanternas bevarande som betalningsmedel.
Därefter serverades kaffe med smörgås och kaka samt utlottning av dagens vinster.