September

Månadsmöte i Equmeniakyrkan med kåseri av Morgan Deile och Ann-Charlotte Stenströms Västgötaskrönor.

  • Morgan "Moje" Deile berättar om Deiles korvkiosk i en fullsatt kyrksal
  • Morgan sjunger om när korvmojen går i himlen in
  • Ann-Charlotte Stenström berättar dråpliga västgötaskrönor
  • Morgan som korvgubbe assisteras av Monica i köket
  • Morgan "Moje" Deile berättar om Deiles korvkiosk i en fullsatt kyrksal
  • Morgan sjunger om när korvmojen går i himlen in
  • Ann-Charlotte Stenström berättar dråpliga västgötaskrönor
  • Morgan som korvgubbe assisteras av Monica i köket

September månadsmöte inleddes allvarligt av vår ordförande Tomas Hagenfors. Regeringens budgetförslag innehåller drastiskt minskade anslag till studieförbunden.
Med anledning av detta läste Tomas upp ett uttalande från vår förening som han ville ha mötets godkännande att skicka till olika medieföretag. Texten löd som följer:
SPF Seniorerna i Hallsberg bedriver en stor del av sin verksamhet i form av studiecirklar och kulturarrangemang tillsammans med studieförbundet Vuxenskolan. Detta har under lång tid varit ett samarbete som möjliggjort att vi når ut till många seniorer i vårt samhälle. Studiecirkelns form med sin lilla men nära gemenskap har varit en fin möjlighet för oss att möta även de som lider av ofrivillig ensamhet.
Vi ser mycket allvarligt på att medlen till studieförbunden nu hotas av stora besparingar, och vi vill därför vädja om att dessa planer revideras.
Uttalandet godkändes med acklamation.
Efter denna allvarsstund trädde korvgubben Morgan Deile fram och berättade om sin delaktighet i framgångarna för Deiles korvkiosk. Redan som 14-åring provsmakade han alla sorters pulvermos (det enda som godkändes) och kom fram till att mos av pulver från Idaho i USA var det absolut bästa. Tillsammans med korv från Sibylla  och mammas egeninlagda gurka var succén given.
Fina kunder hade man också, allt från kung Gustaf VI Adolf (via chauffören i kungens bil) till Abba eller Festfolket som de hette då.
Morgan avslutade sin berättelse genom att svida om till raggare med skinnväst och framföra sin version av Trettifyran där texten i stället handlar om Deiles korvkiosk som gick i himlen in.
Morgan Deile efterträddes av Ann-Charlotte Stenström från SPF Seniorerna Kamraterna Örebro.
Ann-Charlotte berättade många roliga och underfundiga skrönor från Sjuhäradsbygden i Västergötland.
Efter allt berättande var det dags för kaffe med tilltugg som denna gång bestod av korv med bröd serverad av självaste korvgubben Deile.
Under kaffet informerades om kommande aktiviteter som oktoberfest, modevisning, julbord och julmarknadsresa till Nora.
Mötet avslutades efter dragningar och vinstutdelning i våra lotterier.