Maj

Månadsmöte i Equmeniakyrkan med Björn Palmqvist som kåserade och berättade polisminnen. Leffe och Bosse underhöll med bra och blandad musik från 1948 och framåt.

  • Björm Palmqvist berättar polisminnen
  • Bosse och Leffe i sitt esse med Peps Persons Oh Boy
  • Björm Palmqvist berättar polisminnen
  • Bosse och Leffe i sitt esse med Peps Persons Oh Boy

Vår ordförande Margareta Strömberg öppnade ett fullsatt månadsmöte genom att hälsa före detta polismannen Björn Palmqvist välkommen.
Björn inledde med några roliga historier för att få publiken på bra humör, därefter följde hans berättelse om Norrmalmstorgsdramat.
Björn var som 21-åring en av de första på plats inne på Kreditbanken strax efter att larmet gått. Han undgick med nöd och näppe att träffas av det skott som Janne Olsson riktade mot honom när han upptäcktes. Skottet träffade i stället hans kollega i handen.
Man trodde först att det var ett bankrån men det visade sig snart vara ett försök att frita Jannes tidigare medfånge Clark Olofsson.
Flera berättelser om biljakter med mera följde innan Björn avslutade med några fler roliga historier.
Efter Björns intressanta och roliga berättelser intog Leffe & Bosse scenen och inledde med Gunde Johanssons Torparvisa från 1948 i Sven Ingvars version som Torparrock.
Därefter följde nyare låtar av Elvis, Björn Skifs, Darin, Cornelis, Peter Lundblad med flera. Som avslutning spelades Peps Perssons sommarvisa Oh Boy med ett fantastiskt gitarrspel och sång.
Kaffe med smörgås serverades som vanligt och information om kommande aktivtiteter som sillfest i juni, Ölandsresa och sensommarens partiledarutfrågning inför valet.
Lotteridragningar och vinstutdelningar avslutade mötet.