April

Månadsmöte med intressanta berättelser av Gustaf Svensson om livet som Kammarherre.

  • Brukspatron och Kammarherre Gustaf Svensson berättar
  • Fullsatt i Equmeniakyrkan
  • Brukspatron och Kammarherre Gustaf Svensson berättar
  • Fullsatt i Equmeniakyrkan

Drygt 70 glada seniorer kom på för att lyssna till Brukspatron och Kammarherre Gustaf Svensson på månadsmötet onsdag 24 april.
Brukspatron som är VD på Skyllbergs bruk började med att berätta om hur han blev uppringd av Riksmarskalken och ombedd att ställa upp som Kammarherre vid hovet, ett uppdrag som det inte går att tacka nej till. Som Kammarherre får man ställa upp på alla de middagar som Kungen håller för gäster på statsbesök, för riksdagsmän och partiledare med flera.
En speciell middag, Sverigemiddagen, hålls på initiativ av Prins Daniel för vanliga medborgare som på något sätt gjort bra i från sig. Sveriges 21 landshövdingar får utse 8 personer vardera och dessa får delta i den speciella middagen med Kungen.
Förutom alla middagar hjälper man till vid utnämning av ambassadörer samt vid kungliga bröllop och dop.
Arbetet som Kammarherre är ett oavlönat hedersuppdrag och inga ersättningar utgår för resor och logi, man har dock möjlighet att sova på slottet. Uniformsrocken med utsmyckningar tillhör Kungen men skjorta. väst och byxor får Kammarherren själv stå för.
Gustaf Svensson berättade på ett mycket intressant och roligt sätt om sina olika uppdrag och hans föredrag var mycket uppskattat.